AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlayan açıklamasında, Bu güzel vatanın bu güzel halkı kahraman şehit ve gazilerimizi her zaman sevgi ve saygı ile anmaktayız Onlara, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmayı ortak sorumluluğumuz olarak görmekteyiz dedi.
Candan, açıklamasında şunları kaydetti:
Türk milleti tarih boyunca vatanını canından, malından üstün tutmuş, namusu gibi korumuş, esarete hiçbir zaman boyun eğmemiştir. Vatanın birliği söz konusu olduğunda kükreyen sel gibi bendini çiğneyen, aşan olmuştur. Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda canlarını veren şehitlerimiz ve şahadet şerbetini içemeyen ama yaralanan gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharlarıdır.
Bu güzel vatanın bu güzel halkı kahraman şehit ve gazilerimizi her zaman sevgi ve saygı ile anmaktayız Onlara, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmayı ortak sorumluluğumuz olarak görmekteyiz.
Gazilerimizin; 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyor, kendisi de gazi olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla anıyor, hayatta olan gazilerimize de selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.