TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, genetiği değiştirilmiş ürünlerin ülkeye girişini serbest bırakan yönetmeliğe tepki göstererek, "GDO'lü ürünlerin ülkemize girişini serbest bırakan yönetmeliğin iptali için hukuki ve bilimsel platformda mücadeleye hazırlanıyoruz" dedi.
Aydan, basın açıklamasında şunları söyledi;
"İnsan sağlığını ve gıda güvenliğimizi doğrudan tehdit eden Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünlerin ülkemize girmesini serbest bırakan 'Gıda ve Yem Amaçlı Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerinin İthalatı, İşlenmesi, İhracatı, Kontrol ve Denetimine Dair Yönetmeliği', 26 Ekim 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olmasını anlamak mümkün değil. Yönetmelikle GDO'lu ürünlerin ülkemize girişi serbest bırakılıyor, tüketici satın aldığı ürünlerin içinde GDO'lu ürün bulunup bulunmadığını öğrenmekten mahrum bırakılıyor.
Bu anlayış ve yaklaşım kısa bir süre sonra GDO'lu ürünlerin ülkemizde ekilmesine de zemin hazırlayacak. Böylece insan sağlığını tehdit eden GDO işgali, biyolojik çeşitliliğimiz üzerinde tehdit oluşturduğu gibi çiftçimizin tohum ayırma hakkını elinden alacak, çok uluslu şirketlerden tohum almaya mahkum kılacak. Ülke genelinde yaklaşık 370 bin gönüllüsü ile 'GDO'ya Hayır' diyen TEMA Vakfı, GDO'lü ürünlerin ülkemize girişini serbest bırakan yönetmeliğin iptali için hukuki ve bilimsel platformda mücadeleye hazırlanıyor."