Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Türkiye’de yaşanan işsizlik ile Tunus ve Mısır’da yaşanan olayları değerlendirdi. Çetin, CHP’nin Zonguldak ziyaretleri sırasında talihsiz bir o kadarda ülke gerçeklerinden habersiz beyanatlarla meşgul olduğunu vurguladı.
Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, parti binasında yaptığı açıklamada, işsizlik ve geçim sıkıntısının her geçen gün arttığını söyledi. Çetin, “İşsizlik ve geçim sıkıntısı her geçen gün artıyor. İnsanlar bu problemler altında inim inim inliyor. İşsizlik ve yoksulluk sanki hiçbir iktidar tarafından çözülemez bir problemmiş gibi halkımıza sunuluyor. Halbuki işsizlik yıllardan beri yürütülen yanlış politikaların ürettiği insan yapısı bir sorundur. İşsizlik ve geçim sıkıntısı üretimi sınırlayan ve paylaşımdaki adaletsizliğe yol açan ekonomik politikalardan kaynaklanmaktadır. Maalesef 8 yıldan beri iktidar olan AK Parti kangren olmuş bu problemi çözme noktasında proje üretip halka anlatacaklarına her hafta kavga ve suni gündemlerle milletimizi oyalamaktadır. Ana muhalefet partisi CHP sözcüleri ise maalesef şehrimizi ziyaretleri sırasında talihsiz bir o kadarda ülke gerçeklerinden habersiz beyanatlarla meşguller. 2 haftadır dünya ve ülke gündeminin ana maddesi haline gelen Tunus ve Mısır’da yaşanan olayların arkasındaki gerçekte işsizlik ve yoksulluğun ta kendisidir. İşsizlerin ve yoksulların sesine kulak tıkayan zalimlerin sonu er veya geç yerle yeksan olmaktadır. Biz Saadet Partisi olarak bu dik duruş yeni adil dünyanın kurulmasına yönelik ilk adımlar olmasını temenni ediyoruz. Yöremiz de, ülkemizde işsizliğin çözülmesine yıllardan beri katkı sağlamış maden bölgesidir. Ayrıca Filyos vadisi projesi işsizliği önlemede iyi planlanırsa 200 bin insanımıza istihdam sağlayacak bir projedir. Maalesef yıllardır sözü edilmesine rağmen en ufak bir çalışma yapılmamıştır. Bütün bu hamleler Saadet iktidarını beklemektedir.
İnşallah Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde gerçekten ülke insanının büyük çoğunluğunun sesine kulak tıkayan taşeron AK Parti’nin ve ihtilallerden medet uman CHP’nin sonu olacak yeniden milletimizin ümidi olan Saadet Partisi’nin iktidarı ile bolluk bereket gelecektir. Geniş halk kitlelerinin yüzü yeniden gülecektir” dedi.