Alaplı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen  “Bir Bahar Akşamı” şiir dinletisi, bu yıl Alaplı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak sunumu gerçekleştirildi.
Alaplı Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli  Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Şube Müdürleri, Daire Amirleri ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Alaplı Anadolu Lisesi’nin “Geçmişi Özlem“ temasını işlediği programda eski günlere yolculuk yapıldı. İzmirlioğlu Huzurevinden gelen misafirlere de ev sahipliği yapılan programda duygulu anlar yaşandı. Geçmişe özlem temalı şiirler, eski şarkılar, filmler, fotoğraflar ve mini bir konserin verildiği gecede izleyiciler geçmişe dalıp gittiler. Kimi zaman güldüler, kimi zaman hüzünlendiler. Program büyük beğeni topladı.
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu yaptığı konuşmada, “Şimdiye kadar Alaplı’da izlediğim en iyi ve en güzel programdı. Öğrenciler geçmişimizi, bu günümüzü, geleceği çok güzel işlediler. Çok duygulandım. Bu öğrencilerimizi mutlaka değerlendirmek lazım. Onun için ben belediye başkanı olarak okula 3 adet elektrogitar, 1 adet org ve 1 adet bateri hibe edeceğim” dedi.
Alaplı Anadolu Lisesi Müdürü Cevat Çevik’de konuşmasında “İnsan kimi zaman dünlere özlem duyuyor. Zamanın hızlı akışı, bizleri sele kapılan bir dal parçası gibi sürükler oldu. Bu akış içinde her şey farklılaştı her ne kadar gelişmelerle hayatımıza devam etsek de kimi zaman geçmişi düşünmeden edemeyiz. Bu güzelim bahar akşamında kâh şiirlerle. Kâh şarkılarla, kah geçmişin görüntüleriyle zamanda yolculuk yapmak istedik” diye konuştu.