Çaylıoğlu Beldesinde bulunan Şehit Madenciler İlköğretim Okulu’nda “Okul Müzesi” açıldı. Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İhsan Dağlı ve Hüseyin Çağ, Okul Müdürleri, Öğrenci velileri ve okul öğretmenleri ile öğrencilerinin katıldığı Okul Müzesi’nin açılışında konuşan Okul Müdürü Metin Bozkurt okullarında 2008-2010 yılları arasında gerçekleştirilen Comenius projesinin konusunun “Eğitimde Müzeler” olduğunu ve bu çalışmanın projenin bir devamı olarak faaliyete geçirildiğini, oluşturulan müzede öğrenci velilerinin müze için bağışladığı bakır mutfak eşyaları, gaz lambaları, madenci lambası, ibrik, gaz ocağı, elpek bezi dokuma tezgahları, kömürlü ütüler, pulluk, yaba, döğen gibi tarım aletleri ile eğitim ve öğretimde kullanılan araç ve gereçlerin sergileneceğini belirtti.
Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin beldelerindeki bir okulda böyle bir kültürel etkinliğin gerçekleşmesinden memnunluk duyduğunu ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise Şehit Madenciler İlköğretim Okulu’nun bir belde okulu olmasına rağmen ilçe adına ilkleri gerçekleştirdiğini, Comenius projelerinde ilçeye örnek olduğunu, ayrıca yine ilk olarak bünyesinde bir müze açan buna özel bir mekân hazırlayan okul olduğunu söyleyerek müze sayesinde öğrencilerin geçmiş, bugün ve gelecek arasında bağ kurabilmelerine, kültürel varlıkları, tarihi eserleri korumalarına katkı sağlanacağını vurgulayarak ayrıca müzeyle eğitim ve öğretimi bütünleştireceğini belirtti.
Okul idaresi tarafından okulun eski İngilizce öğretmeni olan ve okulun Comenius projesinin hazırlanmasında koordinatörlük görevini üstlenen Emel Çalkam’a bir şükran plaketi sunuldu.
Bu jest karşısında duygulanan İngilizce öğretmeni Emel Çalkam müzenin kurulmasında emekleri geçen Okul eski Müdürü İsmail Aykılıç, Okul Müdürü Metin Bozkurt, Müdür Yardımcısı Vedat Açıkalın Sınıf Öğretmeni Zeynep Sönmez ve Matematik Öğretmeni Özüm Göktürk’e teşekkür etti.
Müzenin açılış kurdelesinin kesilmesi ile beraber müzeyi ilgi ile gezen davetliler eski otantik eşyaları inceleyerek çocukluk yıllarına döndüler. Bu sırada bir sürpriz yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Dağlı 1930’lu yıllara ait okul dergileri ve hikâye kitapları ile Sümerbank Ereğli Şubesinde satılmak üzere üretilen beyaz yakalık ve siyah önlüğü müzeye hediye etti.