Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından YGS’de yaşanan şifre skandalı ile ilgili yürüyüş yapıldı. Atatürk Anıtı önünde başlayan eyleme liseli öğrenciler ve öğrenci velileri de katıldı.
Eylem öncesinde Eğitim Sen tarafından “İkna olmadık, olmuyoruz, geleceğimize sahip çıkıyoruz” başlıklı imza kampanyası da başlatıldı. Eğitimin parasız, sınavsız, nitelikli ve bilimsel hale getirilmesinin istendiği imza kampanyası bir hafta sürecek. Toplanan imzalar Eğitim Sen tarafından Başbakanlığa gönderilecek.
“İkna Olmadık, Olmuyoruz, Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz!”, “Parasız Eğitim Sınavsız Üniversite” pankartlarıyla Atatürk Anıtı önünden çarşı merkezine kadar alkış ve sloganlarla yürüyen Eğitim Sen üyelerine, öğrencilere ve velilere dükkanlarının önüne çıkan esnaf da alkışlarla destek verdi.
Çarşı merkezinde konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Milli Eğitim Bakanı’ndan Cumhurbaşkanı’na, YÖK Başkanı’ndan Başbakan’a kadar değişik çevrelerden yapılan ‘ÖSYM Başkanının yaptığı açıklamalardan tatmin olduk’ açıklamaların trajikomik bir hal aldığını belirterek, “Tatmin edici açıklama bekleyenler onlar değil, bizleriz. Bizler, sınav sisteminin zulmüne ve eğitim hizmetinin ticarileştirilmesine karşı ‘yeter artık’ diyerek geleceğimize sahip çıkan eğitim ve bilim emekçileri, öğrenciler ve velileriz” dedi.