Anadolu Gençlik Derneği (ADG) Ortaöğretim Komisyonu, liseler arası kaynaşma programı gerçekleştirdi. ADD Şube binasındaki programa; AGD Zonguldak Şube Başkanı Murat Şen, Yönetim Kurulu, AGD Ortaöğretim Komisyonu Başkanı Samet Güngör ve merkez ilçeden 19 lisenin temsilcileri ve komisyonları katıldı. Program, çok yoğun kalabalık ve çok heyecanlı bir atmosferde gerçekleşti.
Programın açılış konuşmasını yapan AGD Ortaöğretim Başkanı Samet Güngör, şunları söyledi:
Hakikati bir kez daha görüyoruz ki, gelecek gençlikte, gençlik ise Anadolu Gençlik'tedir. Bizler AGD olarak Asım'ın neslini yetiştirmenin mücadelesini veriyoruz. Mehmet Akif'in de dediği gibi 'Asım'ın nesli demiştim ya nesilmiş gerçek çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek' desturu ile yeniden büyük Türkiye ve adil bir düzene dayalı yeni bir dünya hedefini gerçekleştirmek üzere yeni sezonda yine, yeniden hak yolda yürüyüşe devam ediyoruz.
Biliyor ve haykırıyoruz ki, bir milletin asıl gücü topu tankı tüfeği değil, inançlı ve imanlı evlatlarıdır. İnancı ile de dinimize vatanımıza ve milletimize hizmet etmenin heyecanını yaşıyoruz ve bu yükün altına Allah'a şükürler olsun ki, bizler de omuz verme şerefine nail oluyoruz. Ve bugün acı içinde görüyoruz ki, Türkiye'de gazı alınmış, ruhsuz, renksiz bir nesil yetiştirilmek isteniyor, dolaylı veya dolaysız bir şekilde bazı arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz bu oyuna alet oluyorlar. Sizler ne projeler yaparsanız yapın, neler dağıtırsanız dağıtın bu millet, bu gençlik 18 defa Haçlı seferlerini bağrında söndürmüş ve bin yıl daha İslam'a hizmet etmeye muktedir bir millettir. Ruhsuz ve soysuz bir gençlik yetiştirmek isteyenler, karşılarında imanlı, dirayetli ve ferasetli Anadolu Gençlik' bulacaktır. Bu gençlik, emperyalist güçlerin Büyük Ortadoğu Projesi'ne boyun eğmeyecek ve geçit vermeyecektir ve yine aynı şekilde diktatör krallıklarında halklarını katletmesine müsaade etmeyecektir. Çizgisini 'Milli Görüş' çizgisinde koruyarak, zalimin zulmüne karşı onurlu bir duruş gösterecektir. Sizler genç kardeşlerim, arkadaşlarım, dostlarım, hepiniz birer Hz. İbrahim, hepiniz birer Hz. İsmail'siniz. Sizler bu hak davada sadece Allah rızasını gözeterek anadan-babadan yardan geçmiş imanının vatanın ve milletinin aşkı ile yanan gençlersiniz. Şimdi bu aşk ve heyecan ile sınıflarımızda, bölümlerimizde, okullarımızda güzelin, doğrunun, faydalının ve adaletin hakim olması için çalışacaksınız ve inşallah yeni bir dünya düzenini ellerimiz ile kuracağız. Hepinizin mübarek bayramınızı kutluyor; saygı sevgi muhabbetle selamlıyorum. Allah'a emanet ediyorum.
Program, sinevizyon gösterileri ve çiğ köfte ziyafeti ile sona erdi.