Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Gazipaşa Caddesi'nde broşür dağıtarak, 12 Eylül'de yapılacak referandumda vatandaşları hayır oyu vermeye çağırdı.
Ellerindeki bildirileri vatandaşlara dağıtan TGB üyeleri, ayrıca neden hayır oyu verdiklerini de sözlü olarak anlattılar.
TGB İl Başkanı Savaş Oruç, eylemleriyle ilgili olarak şunları kaydetti:
"BİZ BUNA
DİKTATÖRLÜK DİYORUZ"
"Biz TGB olarak referandumda 'hayır' diyeceğiz. Çünkü AKP, bu referandumla Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Yargıtay ve Danıştay gibi yüksek yargı organlarını ele geçirmeye çalışıyor. Hayır diyoruz, çünkü; işsizlik 8 yıllık AKP iktidarında zirve yaptı. Milyonlarca üniversite mezunu sınavlara girmekte ama yine de atanamamaktadır. İşsizlik gençlerin kaderi haline geldi. Hayır diyoruz, çünkü; AKP '1980 darbesiyle hesaplaşıyoruz' yalanı söylese de, bizler AKP'nin 1980'deki Amerikancı darbenin ürünü olduğunu biliyoruz. Böylelikle AKP, kendisini engelleyen cumhuriyet yargısını yok etmiş ve kendi yandaş yargısını oluşturmuş olacak. Bu ise yasama ve yürütmenin ardından yargının da iktidarın eline geçmesi demektir. Biz buna 'diktatörlük' diyoruz."
"'HAYIR' OYU VERMEYE
DAVET EDİYORUZ"
"AKP'liler tüm ailelerini zengin ederken, gemicikler alırken, 'her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide yok' diyerek gençliği işsizliğe mahkum ettiler.
Türkiye'nin yurtsever aydınlarını, askerlerini hukuk dışı komplolarla, 'Ergenekon', 'Balyoz' gibi sahte silahlı terör örgütü yalanlarıyla Silivri'ye hapseden 'yandaş hukuku' kabul etmiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı 12 Eylül referandumunda beyaz bir gelecek için hayır oyu vermeye davet ediyoruz."