Çaycuma’da milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Önder Alkan’ın ayrılmasıyla boşalan MHP İlçe Başkanlığı’na atanan Mustafa Kaplan, ilk yönetim kurulu toplantısını, İl Başkanı Mustafa Korkutan ile birlikte çarşı merkezindeki parti binasında gerçekleştirdi.
Yönetim kurulu toplantısının basına açık bölümünde konuşan MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, “MHP’yi Çaycuma ilçesinde en iyi şekilde yöneteceği bir yönetim atama çalışmaları sonucunda, daha önceleri ülkü ocaklarında da hizmet etmiş Mustafa Kaplan’ı Çaycuma İlçe Başkanlığı’na genel merkezimizin onayı ile atadık. Kendisinin oluşturduğu yönetim kurulu, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de onayları ile şu anda görevlerine atandılar. Yetki belgelerini de aldılar. İlk toplantılarına katılmış olmam münasebetiyle hem İlçe Başkanı’na, hem de göreve atanan yönetim kurulu üyelerine ve çalışmalarına başarılar diliyorum. Ülkeyi idare eden, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan genel seçimlerde vatandaşlarımıza adeta gökteki yıldızları vaat ederek iktidar gelen, ancak geldiği günden bu yana ülkemizde satılmadık hiçbir şey bırakmayan, dışarıda ‘ver-kurtul’, içeride ‘sat-kurtul’ iktidarı haline gelen ve bize göre ‘aldatma, kandırma iktidarı’ olarak ifade edilebilen AKP’nin, yoksulluğu arttıran böyle bir iktidarın 8 yılı aşan zaman sonunda artık iktidardan uzaklaştırılması gerektiği ve Türkiye’nin geleceği için MHP iktidarına ülkemizin mutlaka ihtiyacı olduğu gerektiği ortada açıkça duruyor” dedi.
MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan ise, MHP iktidarının gerekliğini belirterek, “AKP iktidarının ülkemizdeki icraatlarını hiçbir zaman için tasvip etmiyoruz. Türkiye’nin MHP iktidarına ihtiyacı vardır. İlçemizde de hiç bıkmadan MHP’yi anlatacağız” dedi.
Yönetim Kurulu toplantısı, daha sonra basına kapalı devam etti.