24. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ereğli Vergi Dairesi personeli, muhasebeciler ve mali müşavirlerin katılımı ile Atatürk Anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu.

Vergi Dairesi Müdür Vekili Osman Günay, hafta nedeniyle ilçe genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini söyledi. Vatandaşlara verilecek olan tüm kamu hizmetlerinin en hızlı en etkin ve en verimli şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirlerinin büyük önem taşıdığını söyleyen Günay açıklamasında şunları söyledi: 

BÜYÜK ÖNEM TAŞIR

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması amacıyla 1990 yılından bu yana kutlanmakta olan Vergi Haftasının 24.sü bu yıl 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında ülke genelinde ve ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Vatandaşlarımıza verilecek olan tüm kamu hizmetlerinin en hızlı, en etkin ve en verimli şekilde yürütebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri büyük önem taşımaktadır. Vergi, yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil, aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, istihdamı, sanayileşmeyi özendiren, haksız rekabeti önleyen en önemli araçlardan biridir.

KÖKLÜ BİR VERGİ BİLİNCİ

Köklü bir vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulamadığı bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağı açıktır. Vergi haftası etkinlikleri ile vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması, idare-mükellef arasında güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi suretiyle değişimin sürekli hale getirilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda, vergi haftasında bir taraftan geleceğimizin vergi konusunda bilinçli ve kararlı mükellefleri olacak çocuklarımıza ve gençlerimize vergi ve Gelir İdaresi tanıtılırken, diğer taraftan mükelleflerimiz ve vatandaşlarımızla çeşitli platformlarda bir araya gelerek etkili bir iletişim ortamının sağlanmasına çalışılacaktır. Vatandaşlarımıza vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatacaktır.

BİRLİKTE KUTLAYALIM

Mükellef ve Vergi Dairesi el ele gelin bu haftayı birlikte kutlayalım. Vergi haftası, hepimizin haftası olsun. Kdz. Ereğli Vergi Dairesi olarak bizler, mükelleflerimizle sıcak iletişim kurmanın sevincini, kendimizi en samimi yollardan anlatabilmenin keyfini ve verginin önemini paylaşabilmenin gururunu yaşıyoruz. Sizler de vergi bilincine sahip, gönüllü vergi uyumuna katkıda bulunan vatandaş olmanın sevincini yaşayın. Hedefimiz, etkin idare, mutlu mükellef, güçlü bir Türkiye.