* Termik santral kurulma endişesi yaşayan Kireçlik Bölgesindeki muhtarların “ZKÜ Rektörü randevu vermiyor” şikayetlerini Mahmut Özer’e sorduk.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e Ereğli Eğitim Fakültesi’nde başlatılan “Bir sınıf da senin olsun” etkinliğine katılmak üzere ilçeye geldiğinde, yöre halkının en büyük endişelerinden biri olan Kireçlik’e kurulmak istenen termik santral konusundaki gelişmeleri sorduk.
Kireçlik’teki hazineye ait arazilerin ZKܒye araştırma merkezi olarak tahsis edildiğini hatırlatıp “iki yıl içinde bu alanda tesis kurulmadığı takdirde hazinenin tahsis olayı bitiyor. Bu alanda termik santral kurma girişimleri var. Konuyla ilgili ne düşünceniz var? Kireçlik bölgesindeki muhtarlar sizden randevu alamadığını dile getirdiler. Muhtarlar sizinle görüşebilecek mi?” sorumuzu yönelttiğimiz Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi:
“Muhtarlar randevu talep etmişler. Biz göreve geldiğimizde çok yoğun bir ziyaret trafiği vardı. Sadece o muhtarlar değil, bir çok randevu talebine yanıt verilemedi.
Şimdi ziyaret trafiği azaldı gelip görüşebilirler.
Evet hazine 2 yıl içinde bir tesis yapılmak üzere Kireçlik’i bize tahsis etti. İki yıl çok uzun bir zaman. Önümüzdeki süreçte çok işleri yaparız. Kireçlik bizim. Tahsis bizim. Biz de araştırma merkezimizi kurarız.”