Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.
Ayyıldız açıklamasında, 19 Mayıs 1919 Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK' ün Samsun'dan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini başlattığı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir.
19 Mayıs 1919 binlerce şehit verilerek Türk milletinin kutsal saydığı topraklarında, hür ve bağımsız yaşamasının yolunu açan milli mücadele destanının, bağımsızlık hareketinin başlangıcıdır.
Tarihi boyunca bağımsız yaşamış Türk Ulusunu arkasına alarak Büyük ve onurlu bir mücadeleden başarıyla çıkan ATATÜRK, "en büyük eserimdir" dediği Türkiye Cumhuriyetini, inanıp güvendiği Türk gençliğine emanet etmiştir.
Türk Gençliği de bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada ATA'sının emanetine sahip çıkacak, üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirecektir. Birlik, beraberlik içinde, birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, donanımlı, beceri kabiliyeti yüksek, üreten, araştıran Türk genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Milli mücadeledeki azim ve inancın da her zaman örnek alınması, ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Önder ATATÜRK olmak üzere bugünlerimizi borçlu olduğumuz bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı güzel bir yaşam diliyor, yarınlarımızın güvencesi sevgili gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, saygılar sunuyorum dedi.