Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Değişim Programı Zonguldak'ta başlıyor.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın Gençlik Programı Alt Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri kapsamında, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) öğrencileri tarafından hazırlanan Youth Unemployement - Genç İşsizliği isimli projenin uygulaması, 9 Şubat 2012 Perşembe günü saat 10.00'da Deniz Otel'de başlıyor. ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ZKÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar ve Doç. Dr. Mehmet Birol Uğur'un desteğiyle gerçekleşecek olan projenin uygulaması bir hafta boyunca sürecek. Proje, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mesut Bayezit ve Emre Gülçimen'in koordinatörlüğünde yürütülüyor. Polonya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Bulgaristan'dan 25 gencin katılacağı proje; Zonguldak, Türkiye ve Avrupa ülkelerindeki gençlerin işsizlik sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor.
Ayrıca fakirlikle mücadele konusunda gençleri bilgilendirmek ve bu sorunla mücadele için neler yapılabileceği konusunda fikir alış verişinde bulunmak da projenin amaçları arasında yer alıyor.
Sıra dışı eğitim teknikleri-nin yer alacağı projenin kültürler arası iletişim bo-yutu sayesinde Zongul-dak'a da önemli katkıda bulunacağı belirtildi.