Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, Zonguldak gündemine bomba gibi düşen aday listesini değerlendirdi.
Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.Mehmet Haberal’ın CHP’den aday olması kesinleşince, MHP milletvekili adaylığındın vazgeçen Ali Uzun, parti içerisinde büyük tartışma yarattı. Kararı, “Genel Merkez’imizin takdiri” olarak yorumlayan MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, hazırlanan aday listesi hakkında şu bilgileri verdi:
“LİSTE BAŞINDA İLHAMİ YAVUZ BULUNUYOR”
“Genel Merkezi’miz bize aday listesini gönderdi, biz de onay verdik. Listemizin birinci sırasında Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyemiz MHP Karabük eski Milletvekili İlhami Yavuz bulunuyor. Kendisi uzun yıllar partimizin her kademesinde görev alan bir ülküdaşımızdır. Geçmiş tecrübelerinden faydalanacağız. Listemizde Oğuz Turhan ikinci, Semih Çolak üçüncü, Ahmet Tunç Yavuztürk dördüncü ve İsmet Karcı beşinci sırada yer aldı. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum.”
“GENEL MERKEZİN TAKDİRİ”
Öte yandan listede kesin olacağı yönünde tahmin yürütülen, Ali Uzun, Cafer Velioğlu, Davut Acar ve Nihat Aygün’ün adaylığa alınmayışı hakkında da yorum yapan Mustafa Korkutan, “Aday listemiz Genel Merkezimizin takdiridir. Ali Uzun, Mehmet Haberal’ın Zonguldak’tan adaylığını koymasıyla liste dışı kaldı. Listemizi olumlu karşılıyorum. Seçimde milletvekili çıkarmak için yoğun tempoda çalışacağız” dedi.