CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Balcı, Hema'nın yapmayı planladığı termik santral ile ilgili AKP'nin gerçeği gizlediğini belirterek, "Üzüntü veren durum ise AKP Milletvekillileri ve İlçe Başkanı sadece Kireçlik'te termik santral yapılmayacak diyerek Ereğli halkını kandırıyorlar" dedi.

AKP'li yöneticilerin 'Hema veya başka bir firmaya Ereğli ve bölgesinde termik santral yapılmasına müsaade etmeyeceğiz, yaptırmayacağız' diyemediklerine dikkati çeken Balcı, "CHP olarak termik santrale karşıyız. Termik santrali yapmak demek çocuklarımızı torunlarımızı zehirlemek demektir" dedi.

AKP Milletvekillerine Zonguldak ve ilçelerinin teşvik kapsamına alınması konusunda çalışma yapmasını isteyen CHP İlçe Başkanı Balcı, "Ereğli halkının çocukları iş bulsun, aş bulsun. Bizde sizlere teşekkür edelim. Aksi takdirde Ereğli halkı bu işsizliğin ve yoksulluğun hesabını 2011'de AKP'ye soracaktır. Sakın referandumdaki % 53 Evet'e aldanmayın" sözleri ile açıkladı.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Ya-şar Balcı, İlçe Yöneticilerinin de katılımı ile düzenlediği basın toplantısında 5-6 Ekim tarihinde Kandilli'de Hema tarafından termik santral konusunda gerçekleştirilecek halkı bilgilendirme toplantısı ve Zonguldak'ın teşvikli il'ler kapsamına alınması ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

SANDIK SANDIK SONUÇLAR DEĞERLENECEK
12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa referandum çalışmalarını geride bıraktıklarını, CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü olarak referandum çalışmalarını; imkanlar dahilinde ilçe yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları ve partililerle birlikte 3 aylık bir çalışma programı ile tamamladıklarını belirten Balcı, Kdz.Ereğli merkezde, beldelerde ve köylerde sonuçları sandık sandık ele alarak değerlendirmeler yapıp doğru teşhisleri koyup eksiklikleri tespit edip genel seçim çalışmalarını da buna göre planlayacaklarını söyledi.

'TOPLANTI NEDEN YAPILIYOR?'
Son günlerin en önemli gündemi Zonguldak Çevre Müdürlüğünün 5-6 Ekim'de Kandilli'de yapacağı ÇED raporunun bilgilendirme toplantısı olduğuna dikkati çeken Balcı açıklamasında iktidarı da eleştirerek, "AKP İlçe Başkanı arkadaşımız diyor ki, Kireçli' ye Termik Santrali yapılmayacak. CHP'de iktidar olsa buraya termik santrali yapamaz diyor. Madem öyle ise 5-6 Ekim'de Kandilli'de yapılacak toplantı niye yapılır? Bunu izah etsinler. Hema şirketinin Kandilli ve bölgesinde termik santrali yapımı için yaptığı başvuruların işleme konulması nedeniyle başlatılan sürecin bir parçası olarak yapılıyor bu toplantı. Yani Hema Kandilli'de termik santrali yapmak için çalışmalarına devam ediyor. Bunun ispatı ve göstergesi 5-6 Ekim'de Çevre Müdürlüğünün yapacağı (Hema şirketinin ÇED raporu başvurusu için yapılan) toplantıdır. Üzüntü veren durum ise AKP Milletvekillileri ve AKP İlçe Başkanı, sadece Kireçlik'te termik santrali yapılmayacak diyerek Ereğli halkını kandırıyorlar.

'GERÇEĞİ GİZLİYORLAR'
Biz Hema'ya veya başka bir firmaya Ereğli ve bölgesinde termik santral yapılmasına müsaade etmeyeceğiz ve yaptırmayacağız diyemiyorlar, gerçeği gizliyorlar. CHP İlçe Örgütü olarak bu bölgeye termik santral yapılmasına karşıyız. Termik santrali yapmak demek, doğayı öldürmek demektir! Termik Santrali yapmak demek çocuklarımızı, torunlarımızı zehirlemek demektir! Termik Santrali yapmak demek sadece Hema'nın sahibi  Hattat'ları  daha zengin yapmak demektir! Termik Santrali yapmak demek Karadeniz'in ekolojik dengesini bozup, balıkları öldürmek demektir! Ereğli halkını, partililerimizi, Kandilli ve Gökçeler halkını 5-6 Ekim'de yapılacak toplantıya duyarlılık göstererek katılmalarını ve demokratik tepkilerini koymalarını istiyoruz.

'EVET'E ALDANMAYIN'
AKP Milletvekilleri, İl ve Ereğli ilçe teşkilatı gerçekten Ereğli halkına hizmet etmek istiyorsanız? Zonguldak İl'ini ilçeleri ile birlikte teşvikli iller kapsamına aldırın ve Ereğli Organize Sanayi Bölgesine yatırımların gelmesini sağlayın. Bu sayede Ereğli halkının çocukları iş bulsun, aş bulsun. Bizde sizlere teşekkür edelim. Aksi takdirde Ereğli halkı bu işsizliğin ve yoksulluğun hesabını 2011'de AKP'ye soracaktır. Sakın referandumdaki % 53 Evet'e aldanmayın" dedi.