Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve kabinesinin TOKİ Başkanının çocuğunun düğününe katılmalarını sordu.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, hükümet tarafından cumhuriyetin 88. yıldönümünün resmi tören ve kutlamalarının Van'da meydana gelen deprem ve şehitlere duyulan acı gerekçesiyle iptal edildiğini hatırlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve tam kadro düğüne katılmalarını sordu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi.
Köktürk, konuyla ilgili şöyle konuştu: "Hükümetiniz tarafından cumhuriyetimizin 88. yıldönümünün resmi törenleri ve kutlamaları, Van'da meydana gelen deprem ve şehitlerimize duyduğumuz acı gerekçesiyle iptal edilmişti. Ancak, Avusturya'nın Milli Gün kutlamalarını hükümetinizin iki Bakanının da katıldığı, Milli Gün Pastasının Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından büyük bir tebessümle birlikte kesildiğine yönelik fotoğraflar ulusal basınımıza
yansıdı. Yine, bakanlarınızdan Zafer Çağlayan'ın oğlu Çağan'ın Sheraton Otelindeki muhteşem düğünüyle, TOKİ Başkanı Haluk Karabel'in çocuğunun Atakule'deki düğünlerine siz de dahil tam kadro katıldığınız ulusal basınımıza yansıyan haberler arasındaydı"
Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı olarak cevaplaması için şu soruları sordu: "Bakanlarınız Ertuğrul Günay ve Egemen Bağış, devletimizin kuruluş günü olan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında duyacakları deprem ve şehit acısını, Avusturya Milli Gün kutlamaları ve Avusturya Milli Günü pastasının kesilmesi sırasında duymadılar mı? Şehitlerimizin acısı nedeniyle cumhuriyet kutlamalarını iptal etmeniz, ancak, beş yıldızlı otellerdeki muhteşem düğün kutlamalarına katılmanız
bir çelişki değil midir? Bu örneklere göre; Cumhuriyet Bayramı tören ve kutlamalarının iptal gerekçesi gerçekte deprem ve şehit acısı mıdır? Yoksa Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan cumhuriyetimizin her türlü karşı çabalara rağmen dimdik ayakta durduğunun görülmesi midir?"