Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Limanı, Zonguldak'ta Filyos ile birlikte iki liman projesi olmasından dolayı onaylanmıyorsa, biz Düzce iline bağlanmaya da razıyız dedi.

 

 Haber Merkezi: Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası  (TSO) Yönetim Kurulu'nun, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilen toplantısında, Alaplı Limanı'nın yapımıyla ilgili kararlılık bir kez daha dile getirildi.

TSD'da yapılan, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Oda Meclisi Başkanı Şenol Usaç'ın katıldığı toplantıda, ağırlıklı olarak liman konusu görüşüldü.

Alaplı'ya liman yapılmasında ısrarcı olunması üzerinde görüş birliğine varılan toplantıda, bu konuda etkin girişimlerde bulunulması da kararlaştırıldı.

 

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Filyos Limanı projesi nedeniyle Alaplı Limanı'na onay verilmediğini bir kez daha tekrar ederek, Her fırsatta dile getiriyorum; eğer 3-5 milyon ton yük kapasiteli Alaplı Limanı, 25 milyon ton yük kapasiteli Filyos Limanı'nın önünde bir engel olarak görülüyorsa, ya Filyos Limanı'nın yeri yanlış yada Alaplı Limanı'nın yeri doğru. Bunun başka bir izahı yok. Bu liman Alaplı'ya mutlaka yapılacaktır, bundan kuşkum yok. Ancak, ÇED raporu çıkan, sadece onay bekleyen Alaplı Limanı'nın bir an önce yapımına başlanmasını istiyoruz. Eğer, Alaplı Limanı, Zonguldak'ta Filyos ile birlikte iki liman projesi olmasından dolayı onaylanmıyorsa, biz Düzce iline bağlanmaya da razıyız. Yeter ki, Alaplı'ya bu liman yapılsın dedi.

 

Kanadalı bir firmanın Alaplı Limanı'na finans sağlama teklifinde bulunduğu bilgisini de veren Çimenoğlu şöyle dedi:

Kanada firmasının, Alaplı Limanı'na finansör olma teklifi bize iletildi. Ancak, Alaplı Limanı henüz onaylanmadığı için maalesef bu teklifi de değerlendiremiyoruz. Alaplı Limanı onaylansa, finans sorununu çözme gibi bir imkanımız ve fırsatımız da olacaktı.

 

TSO Başkanı Rafet Kılıç da, Alaplı Limanı'nın onaylanması için Başbakan düzeyinde görüşmelerde bulunmak gerektiğini ifade ederek, Alaplı'dan bir heyet olarak Sayın Başbakan ile görüşebilirsek, sorunu çözebiliriz sözleriyle umudunu dile getirdi.

 

Karşılıklı fikir alışverişiyle devam eden toplantıda, Alaplı Limanı'nın onaylanması için Ankara'da üst düzey görüşmelerde bulunulması kararlaştırıldı.

 

Toplantıda ayrıca, Alaplı'da sanayileşmenin önündeki engeller de görüşüldü. Nevzat Çimenoğlu, Mollabey'e kadar olan Alaplı Çayı güzergahının tarım arazisi olarak tescil edilmesinden dolayı burada sanayileşmeye izin verilmediğini hatırlatarak, Bu alanda fabrika kurmak isteyen yatırımcılar var. Ancak, tarım arazisi olarak tescil edildiğinden dolayı buna izin verilmiyor. Bu soruna da bir çözüm bulunması lazım dedi.