Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, devletin hiç kimseye bedensel ve zihinsel özürleri nedeniyle ayrımcılık yapılamaz ilkesi gereğince fırsat eşitliğinin sağlanması yönünde önemli adımların atıldığını belirtti.
Çay, açıklamasında şunları kaydetti:
3 Aralık günü Birleşmiş Milletlerin 1922 yılında aldığı kararlaDünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür.
Engelli Vatandaşlarımıza gösterilen ilgi ve destek sosyal devlet anlayışı ve çağdaşlık ölçülerinden biridir.
Bu nedenle devletimiz "Hiç kimseye bedensel ve zihinsel özürleri nedeniyle ayrımcılık yapılamaz" ilkesi gereğince fırsat eşitliğinin sağlanması yönünde önemli adımlar atmıştır. Özürlüler Kanunu ve yapılan son Anayasa değişikliği ile birlikte engelli vatandaşlarımıza hak ettiği değeri ve desteği vermiş, böylece engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının önünü açmıştır. Ülkemizde engellilerin sağlık, istihdam, eğitim ve evde bakım gibi temel hizmetlerinin sunumunda önemli aşamalar kaydedilmiştir.
Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve onların hayatlarını kolaylaştıracak önlemleri almak toplumsal vazifedir. Halkımızın bu konuda duyarlılık göstereceğine olan inancımla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, tüm engellilerimize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum."