Zonguldak Sağlık İl Müdürü Murat İlikhan, patlamadan geriye kalan 31 saatten bu yana toplam 53 kişiye müdahale ettiklerini bildirdi. 
Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessesi'nde meydana gelen patlamadan bu yana tam 31 saat geçti. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de olayı haber alınca alarma geçti. Olayın ardından 112'ye ait bir uçak, 2 helikopter, bir adet UMKE aracı, 2 adet mobil sağlık aracı, bir mobil komuta merkezi aracı, 16 ambulans bölgeye sevk edildi. Zonguldak Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de görev yapacak 40 personeli bölgeye sevk etti. Toplam 31 saatte bayılan, zehirlenen 53 kişiye müdahale edildi. Sağlık Müdürlüğü'nün ambulansları haricinde TTK, belediyeler ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve özel hastanelere ait 9 ambulans da hazır tutuluyor.
Zonguldak Sağlık İl Müdürü Murat ilikhan, "Gerek bakanlıkla, gerek olay yerinde iletişim ve koordinasyonu en iyi şekilde sağlıyoruz. Şu an için yeterli düzeyde personel araç ve donanımına sahibiz. Ocak altında kalan maden işçilerin tamamı aynı anda çıkarılsa müdahale edebilecek gerekli personel araç ve donanıma sahibiz" dedi.