Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil, Zonguldak'ta verdiği konferansta, eğitimdeki geriliğin tesadüf değil, tercih olduğunu kaydetti. 
ZKÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi'nde üniversitenin 20. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfının katılımı ile Toplum Gönüllüleri ve Sosyal Sorumluluk Bilinci konulu konferans düzenlendi. Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi'nde 3. sınıf öğrencilerine zorunlu olarak gösterilen Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin pekiştirilmesi ve doğru, iyi projelerin hazırlanabilmesi amacıyla organize edilen konferansın öncesinde Toplum Gönülleri Vakfı Kurucu Üyesi İbrahim Betil, Ereğli Eğitim Fakültesini de ziyaret etti. Öğrencilerle bir araya gelen Betil,, öğrencilerin gerçekleştirdikleri Ereğli ve dışında ses getiren Topluma Hizmet Projeleri hakkında Ereğli Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda Topluma Hizmet Uygulamaları dersi koordinatörü Yard. Doç. Dr. Yavuz SAKA'yla birlikte mini bir söyleşi yaptı. Öğrencilerin projelerini ve proje yaparken karşılaştığı zorlukları dinleyen Betil, kendi deneyimlerinden örnekler vererek, önerilerde bulundu. Konferansta ise açılış konuşmasını Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Soner Yavuz yaptı. Yavuz, fakülte ve üniversite hakkında bilgiler vererek, toplum gönüllüleri ve sosyal sorumluluk bilincinin önemine değindi. Daha sonra konuşan Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil ise eğitim alanındaki geri kalmışlığın tesadüf değil, tercih olduğunu söyledi. Ülkenin sosyal sorumluluk ve girişimciliğin önemini anlamak için ülkenin rakamsal gerçeklerine bakılması gerektiğini anlatan Betil, Türkiye'nin 252 ülke arasında 17. büyük ekonomiye sahip ülke olmasına rağmen eğitimde ise durumun çok kötü olduğunu ifade etti. Betil şöyle konuştu:
 Ekonomik olarak, 17. sırada bulunmak, bir ülke için büyük bir güç demektir. Sadece ekonomide de değil. 500 bini aşkın bir askeri gücümüz var. Bu dünya ortalamasında 10. sırayı teşkil ediyor. Savunma harcamalarında ise dünya 13.'siyiz. Savunma harcamalarının ulusal gelire oranı ise yüzde 10'dur. Sağlığa ayrılan paya geldiğimizde geriliyoruz.  Sağlığa ayrılan payda dünyada 87. sıradayız. Eğitimde ise durum çok daha kötü. 171 ülke arasından 132. sıradayız. Bu sıralamada ise Uganda, İran ve Tunus'un gerisindeyiz. Bu rakamlar sadece bugünün sorunu değil, 80 yılın sorunudur. Toplumun eğitime verdiği önemin, eğitime bakışın sonucu. Hani beğenmediğimiz Afrika ülkelerinin, Tanzanya'nın bile gerisindeyiz. Biz bütünlemede değil, direkt sınıfta kalmışız. Sadece sağlıkta, eğitimde değil, adalette de durum aynı. Her şeyi devlet babaya bırakırsak, ortaya böyle tablolar çıkıyor. Demekki devlet baba her şeyi doğru yapmıyor. Eğitimdeki geriliğimiz bir tesadüf değil, tercihtir. Biz siviller, taleplerimizi dile getirebilirsek, bu sorunlar aşılır. Devlet mantığı ve algısı, bu duruma yol açan bir kasıt oluşturmuştur. Sosyal sorumluluk ve girişimciliğin önemi de burada başlıyor. Konferansı Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Güler Demiroğlu, MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı, öğretim üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.