Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, ilçenin ekonomik, eğitim ve sosyal anlamda gelişmesi için mutlak suretle liman, ahşap yat tersanesi ve fakülte projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, ilçede yapılması düşünülen yatırımlar ve projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlçenin gelişmesi açısından çok büyük önem taşıyan liman, ahşap yat tersanesi ve fakülte projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Memük şöyle konuştu: “2011 yılında Alaplı’da yatırım planında Gümeli Barajı, Çok Programlı Lise inşaatı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 500 kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Bu sayede Alaplı’nın su, eğitim ve yurt sorunu gibi sorunlarının tamlanacağını düşünüyoruz. Alaplı’da yürümekte olan Liman projesi, ahşap yatçılık, OSB Projesi ve gündemde olan fakülte projeleri var. Ekonomik anlamda, liman projesinin, ahşap yat ve saç tersanesinin ve fakültenin mutlaka yapılması gerektiğine inanıyorum.

“SAHİP ÇIKILMALI”
Bu Alaplı’nın önünü açacak projelere sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Fakülte yapılması halinde 2 Bin kişinin Alaplı’ya geleceğini ve ekonomisine katkı sağlayacağını, öğrencilerin burada iş ve eğitim imkânına kavuşacaklarını düşünüyorum.  Alaplı’nın en kısa zamanda yapılması gereken projeleri bunlardır. Belli noktaya gelmiş liman projesi Alaplı’nın kalkınmasında çok büyük rol oynayacaktır. Özellikle liman projesi ve diğer projelerde başta şahsım olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyemize, siyasi partilerimizin yöneticilerine, odalarımız, derneklerimize hepimize görev düşmektedir. Bu projelere sahip çıkalım. Bu projeleri gerçekleştirmek isteyen insanlara destek olalım. Tek olalım.

4 YIL ÖNCE GELDİĞİMDE
NÜFUS 18 BİNDİ ŞİMDİ DE 18 BİN
Her türlü idari ve bürokratik olarak yardımcı olmamız gerekmektedir.  İşsizliği azaltacak, ekonomiyi besleyecek projeler bunlardır. Ben göreve geldiğim dört yıl önce Alaplı’nın nüfusu 18 bin idi. Şimdide Alaplı’nın nüfusu 18 bin. Değişen bir şey yok. İlerleme noktasında yanı başımızdaki Ereğli’ye ve diğer gelişmiş sahil kentlerine bakmak lazım. Avantajlarımız kullanmamız lazım, denizi, ormanları ve yollarının avantajlarını iyi kullanmamız lazım. Bizde girişimci Karadeniz insanı ruhu var bunları değerlendirmemiz lazım diye düşünüyorum”
Alaplı’ya girişin kapatılması ve kavşaklarla ilgili sıkıntıların olduğunu ve bu sıkıntının mutlak suretle giderilmesi gerektiğini ifade eden Memük, “Düzce- Akçakoca- Alaplı ve Ereğli Duble yol çalışmaları hızla devam ediyor. Yol kapsamında ki 9 tünelin beş tanesi bitti. Yakın zamanda ulaşıma açılmasını bekliyoruz. Dört tünelde çalışmalar devam ediyor. Kamulaştırmayla ilgili sorunlar vardı. Birçoğunun sorunu çözüldü, diğerleri de mahkeme aşamasında. Bu yolda özellikle kavşaklarla ilgili halkımızın, muhtarlarımızın ve gazetecilerin talepleri var. Özellikle Alaplı şehir geçişi kavşaklarında sıkıntılar var. Sık sık kazalar oluyor. Alaplı şehir girişinde kavşak olmaması sıkıntı yaratıyor.

“BÜYÜK SORUNLAR YAŞANACAK”
Biz bu konuda girişimlerde bulunuyoruz. İnşallah karayolları yetkilileri tarafından sorunlar çözülür.  Ayrıca Alaplı Emniyet Müdürlüğü de trafik yönünden önerilerimizi rapor halinde Karayolları Ankara Bölge Müdürlüğüne sunduk. Çözüm noktasında kendilerinden yardım ve destek bekliyoruz. Ayrıca bu duble yolun bir çok yerinde de üst geçit yapılması lazım. Özellikle Erdemyuva mevkisinde Erdemir’in yaptırdığı üst geçit kaldırıldı. Okluların açılmasıyla burada büyük sorunlar başlayacak. Yayaların özellikle öğrencilerimizin duble yoldan karşı karşıya geçişlerinde büyük tehlikeler olabileceği görülmektedir. Bundan dolayı bu gibi bölgelere yay geçidi veya üst geçitler olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.