Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO), "5-12 Kasım Global Girişimcilik Haftası" dolayısıyla konferans düzenledi. Konferansta, girişimcilik üzerine bilgi ve deneyimlerini anlatmak üzere Koton Mağazaları'nın Kurucusu Gülden Yılmaz ile ekonomik krizlerde gösterdiği başarı ve izlediği ekonomik politika ile pek çok ödül alan girişimci Sinan Ergin konuşmacı olarak katıldı.
GMİS Şemsi Denizer Salonu'nda yapılan konferansa; Zonguldak Valisi Erdal Ata'nın eşi Nazan Ata, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) Başkanı Nurcan Abay ve Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Harun Demir, Zonguldak Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar, sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri,  ev hanımları ve öğrenciler katıldı.
Konferansta açılış konuşması yapan Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir, artık girişimciliğin benimsendiğini belirterek şöyle konuştu;

"GENÇLER ARTIK NASIL GİRİŞİMCİ
OLABİLİRİM DİYE DÜŞÜNÜYOR"
"Kadınların ve öğrencilerin konferansa katılarak burada olması bizi mutlu etti ve umutlandırdı. Çünkü Zonguldak'ta 1980'li yıllarda doğan çocuklar, 'TTK'ya nasıl girebilirim?' ve ya 'herhangi bir resmi kurumda çalışabilir miyim?' diye düşünmüyorlar. Ama şimdi anlıyorum ki, gençlerimiz artık resmi kuruluşta çalışmaktan ziyade 'kendi işimi nasıl kurabilirim, nasıl girişimci olabilirim?' diye düşünüyor. Onun için buraya geldiklerini düşünüyorum. Katılımcılara teşekkür ediyorum."
Zonguldak KAGİK Başkanı Nurcan Abay ise, yaptığı konuşmada yaşam kalitesinin artırılması için yapılan her türlü faaliyetin bir girişimcilik olduğunu belirterek şunları söyledi;
"GİRİŞİMCİLİK SADECE TİCARİ
YATIRIM YAPMAK DEĞİLDİR"
"Dünya genelinde 102 ülkede kutlanan ve ülkemizde de bu yıl TOBB himayesinde 200'ün üzerinde etkinlikle kutlanan 'Global Girişimcilik Haftası' kapsamında konferans düzenliyoruz. Girişimcilik, sadece ticari yatırım yapmak değildir. Girişimci, risk alarak yenilik ya da geliştirme yapan herkestir. Aslında risk alarak kelimesine gerek yok, ama bizim ülkemizde girişimci olmak bir risk. Sermaye kıtlığı, bürokratik engeller, vergi oranlarındaki ve işlemlerindeki fazlalıklar, KOBİ'lere verilen kredilerin ve finansman seçeneklerinin azlığı, girişimci eğitim ve danışma merkezlerinin azlığı gibi bir yığın sorunun üstesinden gelebilmek için insanın elini taşın altına koyması gerekiyor."
Ardından konuşan Zonguldak Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Harun Demir de, konuşmasında şunları söyledi;

"GİRİŞİMCİLİĞE BÜYÜK
DESTEK OLACAK"
"Buradan ayrılırken girişimciler ve konuklar artık yerel ve ulusal dünyada tek bir pazar olduğunu kanıtlayacaklar. Zonguldak'ta kitlenin fazlasıyla istediğimiz girişimcilik grubunun artması üzerine en güzel desteklerinden biri olduğuna inandığım toplantıya teşrif eden konuk ve katılımcılara teşekkür ediyorum."
Konuk konuşmacı olarak katılan Koton Mağazaları'nın Kurucusu Gülden Yılmaz, hayalperestliğin girişimcilerin olmazsa olmazlarından biri olduğunu belirterek konuşmasında şunları söyledi;
"DAİMA BULUNDUĞUN POZİSYONDAN EN İYİSİNİ HEDEFLEYECEKSİN"
"Benim 25 metrekarelik bir dükkanım vardı. Girişimcilik, risk almak ve radikal kararlar almayı gerektirir. Bizim başarılı olmamız için değişmemiz gerektiğini anladık. Müşteriler üzerinde bir anket yaptık. O anketten çıkan sonuçlara göre kendimizi yönlendirdik. Müşteri anketinden çıkan sonuçlara göre strateji belirledik. 26 bölgeden 269 mağazaya ulaştık. Girişimci bulunduğu pozisyondan daima en iyiyi hedeflemektir. Bir girişimci çok iyi danışmanlarla çalışmalıdır."
Diğer konuşmacı Sinan Ergin de, öncelikle çok farklı bir topluluğa konuşma yapacağı için heyecanlı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu;

"SATIŞ VE PAZARLAMA
İLETİŞİM TEKNİĞİDİR"
"Lise ikinci sınıftan beri çalışıyorum. İşe tencere satışı ile başladım. Sırf çalışabilmek ve askere gitmemek için üniversiteyi bilerek 9 yılda bitirdim. Satış ve pazarlama iletişim tekniğidir. İletişim tekniği yapabiliyorsak mutlu insanız demektir. Bizi hayata bağlayan bir düşünceniz varsa, mutlu insansınız demektir. Bu da bizi başarıya götürür. Şöyle bir izlenim vardır; patronların ve girişimcilerin parayı çok sevdiğini söylerler. Bu gerçek değildir. Nerde bir girişimci görürseniz onun akıllı olduğunu düşünmeyin. O arkadaşa yardım edin."
Ergin, espri anlayışı ile birikimlerini anlatırken, salondaki konuklara bir de dikkat testi yaparak katılımcıların dikkatli olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından konuk konuşmacılar Gülden Yılmaz ve Sinan Ergin'e, Devrek Bastonu ve Madenci Heykeli hediye edildi.