Zonguldak Belediyesi'nin AKP'li Belediye Meclis Üyeleri yaptıkları ortak açıklamada, belediyenin kanalizasyon inşaatında meydana gelen göçük sonrası meydana ölümlü kazayı gündeme taşıdılar.

 

AKP'li üyeler, Serdar Çiçek'in güvenlik önlemlerinin alınmaması sonucunda 5 metrelik göçükte kaldığına dikkat çekerken İlk kazma vurulduğundan beri;  yetersiz personel ve iş makinesiyle, hiçbir iş güvenliği önlemi alınmadan, koordinasyon ve denetimden uzak yürütülen rastgele çalışma düzeni konusunda tüm Zonguldak kamuoyunun uyarılarını neden dikkate almadınız? sorusuna yanıt istediler.

 

Zonguldak Belediyesi'nin kanalizasyon inşaat çalışmalarında meydana gelen iş kazasında yaşamını yitiren Serdar Çiçek'in olayı gündeme taşındı. Belediyenin AKP Meclis Gurubu tarafından yapılan ortak açıklamada, belediye ve taşeron firmanın yeterli önlem almadığına dikkat çekildi ve bazı sorulara yanıt arandı.

AKP'li Meclis Grubunun yaptığı açıklamadaki sorular ve istenen yanıtlar şöyle:

Zonguldaklılar olarak, başladığı günden beri skandala dönüşen Kanalizasyon inşaatının geldiği bu aşamada; Belediyeyi yönetenleri ve işi yapan firmayı bazı açıklamalar yapmaya davet ediyoruz.

İlk kazma vurulduğundan beri;  yetersiz personel ve iş makinesiyle, hiçbir iş güvenliği önlemi alınmadan, koordinasyon ve denetimden uzak yürütülen rastgele çalışma düzeni konusunda tüm Zonguldak kamuoyunun uyarılarını neden dikkate almadınız açıklayın.

Kapatılan kanallarda yapılan asfaltın kalitesizliğinin sebebini,  yağmur sularının kanalizasyondan ayrılıp ayrılmayacağını, eğer ayrılamazsa bu şebekenin bu yükü kaldırıp kaldıramayacağını açıklayın. Bu proje bittiğinde Zonguldak'ta bazı kanalizasyonların hala mağaralardan denize akıp akmayacağını da açıklayın.

Zonguldak için bu kadar önemli olan bir projede, daha işe başlanmadan uzman kişilerden oluşacak bir komisyon kurulması ve olası sorunların önlenmesi önerimize neden kulak asmadınız. Gizlediğiniz nedir açıklayın.

Yerin bin metre altına kuyu kazıp inen, Karadeniz'in altından kömür kazan,160 yıldır ömrünün yarısını yer altında geçiren bu kente ve bu insanlara beş metrelik çukurda nasıl bir iş kazasına sebebiyet verdiğinizi açıklayın.

Açıklayamıyorsanız, trafik karmaşası konusunda yayaları ve sürücüleri suçladığınız gibi, ekmek parası için didinirken canını veren Serdar ÇİÇEK'i suçlayın.