Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren Ereğli Soroptimist Kulübü İş ve Meslek Kadınları Derneği Başkanı Sibel Çıkrıkçı, beraberinde Dernek başkan yardımcıları Derya Aydın ve Sonay Dağlı ile birlikte Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli halkının sosyal yardımlaşma ve dayanışma konusunda çok hassas bir halk olduğuna dikkat çekti.
Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının, sosyal devlet anlayışını bütünleyen çalışmalar olduğunu kaydeden Çay, Ben yeni yönetim olarak sizlere başarılar diliyorum. Sizden önceki arkadaşlara da yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Biz çalışmalarınızda ne gerekiyorsa her zaman sizlerin yanındayız. Sivil toplum kuruluşlarımız büyük bir görev aşkı ve özveriyle çalışmaktadır. İşte sizler, işinizi gücünüzü bırakıp bu işe koşuyorsunuz. Bu da bir hizmettir. Gönüllülük esastır. Bizlerde sizlerin gönüllülük sistemine ne kadar katkı sunarsak bundan mutluluk duyarız. Kapımız sizlere her zaman açıktır. Her hangi bir yardıma ihtiyacı olan birisi olursa bizlere iletin. Devletin her türlü imkanları vardır. Devletimiz son zamanlarda verdiği hizmetlerle sosyal devlet olmanın gereğini layıkıyla yerine getirmektedir. Biz bu hizmette aracıyız. Fakirler, dışarıda kalanlar, okuyan çocuklarımız, bütün ihtiyaç sahipleri kim olursa olsun devletimizin imkanları temelinde onlara el uzatmak bizim görevimiz. Ne kadar yardımcı olursak o derece mutluluk duyarız. Çünkü her geçen gün sosyal devlet olmanın gerektirdiği sorumluluklar üstlenmekteyiz dedi.
Tüp bebek ile ilgili devletin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Çay, bu hususta yayınlanan genelge olduğunu belirterek, Bu genelgeye göre fakir olan vatandaşlarımızın tüp bebek masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır. Çevrenizde tüp bebek tedavisi görmek isteyenler varsa bunları yönlendirmenizi bekleriz. Bu genelge çerçevesinde Ereğli'de 4 aileye tüp bebek uygulanmasından yararlanma kontenjanı sağlanmıştır. Bu uygulama için İstanbul'da bir hastaneyle anlaşılmıştır. Daha detaylı bilgiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'mızda vardır. Çevrenizde bu türden aileler varsa yardımcı olmanızı bekleriz. Bu temelde yeni yönetim olarak da sizlere başarılar dilerim. Derneğinizin Ereğli'de önemli çalışmalarda imzası olan bir dernek olduğunu biliyorum. Bu nedenle kuruluşundan bu güne hizmet veren tüm yönetici ve hayırseverlere teşekkür ediyorum. Kaldı ki Ereğli halkı da sosyal yardımlaşma ve dayanışma konusunda çok hassas bir halk. Eğitim, sağlık başta olmak üzere her türlü sosyal etkinliğin ve sivil toplum hareketlerinin gelişkin olduğu bir yer. Sizlerde bu sivil toplum örgütlerinden en faal olanlardan birisiniz. Dolayısıyla Ereğli'de yapılamayacak bir şey yoktur. Özellikle Halk Eğitim Merkezi'nde sürdürdüğünüz çalışmalar örnek çalışmalardır. İnsanca yapılan bir hizmetten hiç kimse zararlı çıkmaz, önemli olan vatandaş odaklı hizmet verebilmek ve sıkıntı sahiplerine yardımcı olmaktır diye konuştu.
Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü-İş ve Meslek Kadınları Derneği Başkanı Sibel Çıkrıkçı da ilçede 25 yıldır faaliyette bulunduklarını belirterek, Kdz. Ereğli'de 25 yıldır faaliyetteyiz bu 25 yıl içerisinde de önemli çalışmalar yaptık. Kalıcı projeler ürettik. Bundan sonrada aynı görev anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu yıl da ben ve arkadaşlarım yönetim olarak bu çalışmaları devam ettireceğiz dedi.