ADD Genel Merkez Yöneticisi ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Gazeteci Yazar Erol Sarıal Kdz. Ereğli'ye gelerek CHP Ereğli İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Sarıal’ı ziyarette CHP Ereğli İlçe Başkan Vekili Hayrettin Kartal ve İlçe yönetimi karşıladı.
Ziyarette konuşan ADD Genel Merkez Yöneticisi ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Gazeteci Yazar Erol Sarıal, ülkenin içinde bulunduğu durumu bildiklerini ve yakından takip ettiklerini ifade ederek, önümüzdeki genel seçimlerde kendisine görev verilmesi durumunda hizmete hazır olduğunu ifade etti. Sarıal, “Son yıllarda özellikle 1990 ve 2002 yılından bu tarafa ülkemizin değerleri büyük bir aşınma ve çöküntü içerisine gittiğini görüyoruz. Biz tabi bu güne kadar siyasal parti ayırımı yapmadan Türkiye’de ki tüm Atatürkçüler adına ve onların birliğini sağlamak adına etkinliklerimizi ulusal ve yerel düzeyde yürütmeye çalıştık. Ama gelinen noktada bu aşamada Türkiye’de tek seçenek üzerinde yoğunlaşmaya zorluyor. Artık partisel ayrımları ve partisel tercihleri bir tarafa bırakarak Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları, ülkenin ulusal davalarını Ege’de, Kıbrıs ve Irak’ta yaşanan gelişmeleri hatta Mısır’da yaşanan gelişmeleri, Ermeni soykırımı konusunda, yakın komşumuz İran ile batı ilişkilerinde yani her şeyden bizi kurtaracak bir seçenek olması gerekiyor. Atatürkçüyüm diyen bütün siyasal partililer ve sempatizanlar, bu dönemde büyük bir ittifak içerisinde buluşması gerektiğini düşünüyoruz.”dedi.
“BÖLGEMİZDE
SORUNLAR BÜYÜK”
Genel Merkez Yöneticisi ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Gazeteci Yazar Erol Sarıal, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde şu ifadelere yer verdi; “Bölgemiz ile ilgili değerli başkanımın sözlerine aynen katılıyorum. Kurumlarımız aşınıyor, yoksullaşma hızla artıyor. Halkın sağlık sorunları giderek paralı hale getiriliyor. Ülkeyi bir sermaye devletine doğru götürdüklerini görüyoruz. Dışarıdan ödenekler ile teröre çözüm bulunmaya çalışıldığını görüyoruz. Ben buradan yaptığım çağrı ile uluslar arası emperyalizmin tercihleri ile ayakta kalmaya, konumunu sağlamlaştırmaya çalışan iktidara karşı ve onun ekseni olan gerici ve bölücülere karşı Bütün yurttaşlarımızı CHP çatısı altında buluşmaya çağırıyorum. Gerekirse bende görev almaya hazırım.”
CHP Ereğli İlçe Başkan Vekili Hayrettin Kartal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Erol Sarıal’ın milletvekilliğini adaylığını düşündüğünü ve kendisine başarılar dilediğini ifade etti.