CHP Parti Meclisi Üyesi ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, yerel basında yer alan eleştirilere cevap verdi.


CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, yaptığı ülkemiz son derece önemli bir süreçten geçtiğini belirtirken, Zonguldak’ta herhangi bir ilçe örgütünün yada örgütlerinin görevden alınması gibi bir gündem ve çaba içerisinde bulunmadığını kaydetti.
Köktürk, açıklamasında, “12.Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandum sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine getirilen Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Yasası, Danıştay ve Yargıtay Yasa Tasarısı, Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve İşleyişine Yönelik Yasa Tasarısı ve benzeri tasarı ve tekliflerle Anayasamızın 2. maddesinde yer alan “Hukuk Devleti” ilkesi ve “Yargı Bağımsızlığı” ağır tehdit altındadır. Tüm toplum kesimleri olarak hepimize düşen görev, ülkemizi hukuk devletinden uzaklaştıran, polis devleti ve parti devleti anlayışına taşıyan uygulamalara karşı duyarlı olmaktır. Bu kadar ağır bir süreçten geçerken, Cumhuriyet Halk Partisinin Zonguldak’taki her hangi bir ilçe örgütünün veya örgütlerinin görevden alınması gibi bir gündem ve çaba içerisinde olmamız söz konusu değildir. Kaldı ki, örgütten gelen bir milletvekili olarak, yerel basına yansıyan haberler nedeniyle, böyle bir anlayışı benimsemediğimi belirtme zorunluluğu doğmasından üzüntü duyuyorum” dedi.
Köktürk, eleştirileri ise ildeki siyasetin, ‘olmayan suni gündemler üzerine’ oturtulmasına yönelik çaba olduğu ve partinin en üst düzeydeki yönetim kadrolarına yapılan haksızlık olarak değerlendirdi.