* Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, yapımı devam eden Kandilli-Kdz.Ereğli karayolu güzergahında yapılan çalışmaları inceledi. İlçe Özel İdare Müdürü ve Şantiye Şefi’nden bilgiler alan Kaymakam Çay, bölge halkının yıllardır yaşadığı sıkıntıdan kurtulması için üzerlerinde düşen sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi.

Bölgenin önemli sorunlarından biri olan ve yıllardır tamamlanamayan Kandilli-Kdz.Ereğli arasındaki yol çalışmaları hızlandı. Göreve geldiği günden buyana bölgenin sorunlarının çözümünde etkili rol oynayan Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay beraberinde İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit ve Özel İdare Şantiye Şefi Kaan Güçer ile yapımı devam eden yol güzergahında incelemelerde bulundu. Kaymakam İbrahim Çay, yol güzergahının biran önce tamamlanabilmesi için ellerinden gelen çalışmayı ortaya koyacaklarını ve bu bölgedeki insanların yıllardır yaşadığı sıkıntıya nokta koymayı istediklerini söyledi.

“HİZMET ÜRETECEĞİZ”
Kaymakam Çay, “Kandilli yol güzergahında süren çalışmaları yerinde görmek ve son durum hakkında bilgi almak için çalışmanın yapıldığı alana geldik. Şuan itibari ile çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Hizmet bizim başta gelen görevimizdir. Birlik ve beraberlik içerisinde bunu başaracağız. Makamlar gelip geçicidir, bugün varız yarın yokuz, ister seçilmiş ister atanmış olalım birlik ve beraberlik içerisinde taş üstüne taş koymaya çalışacağız. Bizden öncekilere de sonsuz teşekkür ediyoruz taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Biz de biraz daha ileri götürmeye çalışacağız. Aşılmayacak problem yoktur, problem üretmek için değil, problemleri çözmek için çalışacağız”

KEŞKEK KÖYÜ
ÖRNEK OLUYOR
Yol güzergahı çalışmalarının ardından Keşkek Köyüne giden ve burada yapılan çalışmaları da inceleyen Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, devlet vatandaş işbirliğinin güzel örneklerinden birinin Keşkek köyünde ortaya konulduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Çay, “Gerçektende parke çalışmaları olsun açılan kanallar olsun tertip ve düzen bakımından örnek köylerimizden bir tanesi olmuş. Vatandaşımızı çamurdan kurtardığımız için çok mutluyuz” sözleri ile konuştu.

1 MİLYON TL
ÖDENEK ÇIKMIŞTI
Yol güzergahının biran önce tamamlanabilmesi için 1 milyon TL kaynağın aktarıldığı müjdesi de geçtiğimiz aylarda dönemin AKP’li Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Şahin konuya ilişkin verdiği müjdeli haberinde şu görüşlere yer vermişti: Kandilli yolunda devam etmekte olan çalışma için ödenek çıkmış olup Zonguldak Özel İdaresi tarafından Kdz.Ereğli-Kandilli yolu menfez çalışması ihalesi yapılacaktır. Menfez Devlet Demir Yolları üzerinden devam edecektir. Yol çalışmaları iki güzergahta birden sürecek olup tahmini ihale bedeli 1 trilyondur. Ereğli-Kandilli yolu için 2011 yılına güzel bir haberle başlamanın haklı gururunu yaşamaktayız. Şuanda gelen ödenek bu menfezin ödeneğini tamamlayacak şekilde. 1 Milyon TL bedel ama ihalede daha ucuza gidecektir. Makine ihtiyacımız olacaktır, DDY arazilerini genişletme anlamında makine kiralama yapacağız. Dolayısıyla yaz ayı içerisinde kabaca Kandilli yolunun bitirileceğini umut ediyorum, asfaltın bu seneye yetişme şansı yok, asfalt önümüzdeki 2012 yılında olabilecektir.

BURUNCUK HALKI
UMUTLA BEKLİYOR
Yıllardır mağdur durumda bırakılan Buruncuk Köyü sakinleri de yeni yol güzergahı ile umutlandılar. Mevcut yol güzergahının kenarında kalan Buruncuk Köyü ilgililerin, “sizleri mağdur etmeyeceğiz” sözleri ile rahat nefes almıştı. Yol güzergahının Buruncuk halkının da kullanabileceği şekilde ek ilave yapılacağı da belirtildi.