Zonguldak Valisi Erdal Ata, basın mensuplarıyla buluştuğu iftar yemeğinde Kdz. Ereğli Belediye Başkanına yapılan saldırıyla ilgili '30-40 yıldır çalışan işyerlerini gidip mühürlüyorsan o senin geçmişte görevini düzgün yapmadığın anlamına gelir' şeklinde değerlendirme yaptı. Ata, başkanı ziyarete gideceğini belirterek şunları söyledi;

TAVSİYELERDE BULUNACAĞIM

Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğim hem de veda edeceğim. Kendisine gerekli tavsiyelerde bulunacağım. Bir tarafın sakin olması gerekiyor. Belediye Başkanına yapılan saldırıyı kabul etmek mümkün değil, ama başkanın da biraz makul ve mantıklı olması gerekir. 30-40 seneden beri açık olan yerleri ruhsatsız diye bugün gidip kapatmak onun geçmişte görevini düzgün yapmadığının bir göstergesidir. Eğer buralar 30-40 yıl ruhsatsız çalışıyor da bugün sen de gidip mühürlüyorsan bu işte bir yanlışlık var demektir.

Ata, 'Ali Bektaş'a bir tavsiyeniz var mı?' sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi;

BEKTAŞ'A BİRAZ AZ KONUŞ DİYORUM

Bektaş'ın çalışmalarından dolayı kendisini kutluyorum, kendisine de söylüyorum biraz az konuşsun. Şimdi tabi o çok heyecanlı, genellikle bizim defterdarlıktaki arkadaşları suçluyor. Aslında onların hiçbir suçu günahı yok. Tamamen mevzuattan kaynaklanan bir takım hükümler var. Bir de kendileri müracaatları doğru yapmamışlar. Defterdarlık uyarıyor, ikaz ediyor. Sonuçta defterdarımız Bektaş'ı uyarmıştı.

"PROBLEMLERİ ÇÖZEN TARAF OLMALISINIZ"

Ata konuşmasında Benim sizlere tavsiyem, siz buranın belediye başkanısınız. Seçimle gelmişsiniz. Halkın oylarıyla seçilmişsiniz. Bundan sonra ilçede problem ve huzursuzluk yaratabilecek bir takım gerilimlerden veya mesele olacak hareketlerden kaçınmak lazım. Burada bir problem çıktığı zaman hem sizin hem de ilçenin kaymakamı başta olmak üzere herkesi rahatsız eder. Sizler problem yaratan değil, problemleri çözen kişiler taraflar olmasınız. Sizler el ele verip, sorunları çözmek için çaba sarf etmeniz gerekir. Pazartesi itibariyle görevimden ayrılacağım. Gönül arzu eder ki hiçbir sorun olmasın, hiçbir olay yaşanmasın. Kurumlar birbirleri arasında yardımcı olsunlar. Birbirinize sahip çıkın. Benim sizlere tavsiyem ve ricam bu dedi.