Ünlü Ressam Osman Zeki Oral'ın uzun süre önce tedavi için gittiği Ankara'da yakınları tarafından kimse ile görüştürülmediğini iddia eden Endüstri Mühendisi Suat Önder'in gazetemiz de yayınlanan açıklaması,  ressamın yeğenleri olan Melek Koray ve Alp Gani Oral tarafından doğru bulunmadı.
Koray ve Oral'ın  avukatı Tuba Ürün, müvekkilleri adına Ankara 30. Noterliği aracılığı ile gönderdiği açıklamasında bu iddiaları yalanladı. Açıklamayı, yanıt hakkına duyduğumuz saygı çerçevesinde aynen yayımlıyoruz

TEKZİP METNİ
14 Mart 2012 tarihli Osman Z. Oral hakkındaki haberi üzülerek sevenlerinden öğrendik. Osman Z. Oral 2011 Mart ayından beri rahatsızlığı nedeniyle Ankara'da sadece İbn-i Sina değil Başkent, Bayındır ve Ankara Üniversitesi Hastanelerinde kontrol ve tedavi amaçlı olarak Ereğli'de tedavi edilemeyen hastalıkları nedeniyle pek çok kez yattı. Kasım ayından itibaren ciddi olarak kalp-damar rahatsızlığı, bunun yanında şeker, demans ve prostat rahatsızlığı bulunmaktadır. Bu süreç içerisinde ailesi olarak onun sevenleri tarafından hastalıklarının etkisi altında görünmeme isteğini saygıyla yerine getirmek durumundayız tıpkı Ereğli'de ve Bolu'da onu çok seven ve bu isteğini saygıyla karşılayan diğer sevenleri gibi. Asılsız, tarafımızdan herhangi bir bilgi istemeden saygısızca yazılmış, haber karşısında şaşkın ve çok üzgünüz. TRT'den hiçbir resmi telefon ailemizin hiçbir üyesine gelmediği gibi eski TRT yapımcılarından Nazmi Kal rahatsızlığı ilerlemeden önce kendisini evinde ziyaret etmiştir. Egemen Bey'e de her zaman telefonda bilgi verildiği gibi telefonda pek çok kez görüşmüştür. Suat Bey'de her zaman telefonda bilgilendirilmiştir. Amcamızın sağlığı bizler için önceliklidir. Bu görüşmeler doktor müsaade ettiği ve kendi görüşmek istediği sürece devam edecektir. Haberdeki diğer hatalı bilgilerin yanı sıra kütüğü de gerçekte Ereğli Süleymanlar Mahallesidir. Sinitli Köyü kütüğü ile ailemizin bir ilgisi yoktur.
Oral-Koray Ailesi