KESK Zonguldak Şubeler Platformu,  KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de içinde bulunduğu toplam 71 yönetici ve üyenin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

KESK Zonguldak Şubeler Platformu Zonguldak Madenci Anıtı önünde KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de içinde bulunduğu toplam 71 yönetici ve üyenin gözaltına alınmasına tepki göstererek, eylem yaptı.
KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Onur Arslan yaptığı açıklamada, Bu sabah gerçekleştirilen şafak operasyonu ile KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de içinde bulunduğu toplam 71 yönetici ve üyenin gözaltına alınmasına tepki gösterdiklerini söyledi.  Tutuklamaları eleştirerek tutukluların biran önce serbest bırakılmasını isteyen KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Onur Arslan, Türkiye'nin dört bir yanında üye ve yöneticilerimize yönelen keyfi gözaltı ve tutuklamalarla kuşatılmaya çalışılıyoruz. Bugün sabah gerçekleştirilen şafak operasyonu ile Genel Başkanımızın da içinde bulunduğu 71 yönetici ve üyemiz gözaltına alınmıştır. Uzun bir süredir konfederasyonumuz üzerinde yapılan baskılar sonucu toplam 39 üye ve yöneticimiz tutuklu iken, bugün yurt çapında gerçekleştirilen şafak operasyonları ile toplam 71 yönetimiz ve üyemiz gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar arasında Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra bağlı sendikalarımızın MYK üyeleri, şube başkanı ve şube yöneticilerimiz ile üyelerimiz bulunmaktadır. Gözaltına alınanların sayısının artmasından kaygı duyuyoruz. İnsanca bir yaşam ve demokratik bir ülke isteyen herkes hedef tahtasıdır. Diğer taraftan yaşanan gözaltılar bizler açısından şaşırtıcı olmadığı gibi yürüttüğümüz kararlı mücadeleden duyulan rahatsızlığın göstergesidir. KESK'e yönelik olarak gerçekleştirilen bu gözaltı ve tutuklama furyasının tek amacı haklı mücadelemizi yıpratmak ve kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturmaktır. Bizleri ve mücadelemizi bu tür baskılarla, gözaltılarla sindireceklerini sananların büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz.
ESK olarak her şeye rağmen, bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi bugünde sessiz kalmayacağız. Örgütlü gücümüzün böylesi sindirme politikalarına boyun eğmeyecek kadar kararlı ve köklü olduğunun bilinmesini istiyoruz.
Üzerimizde yapılan kuşatmaya karşı tarihsel ve toplumsal sorumluluklarımızın çerçevesinde mücadele geleneğimizden aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz. Tek suçları sendikal hak, özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, KESK üzerindeki baskılara son verilmelidir dedi. Daha sonra, yapılan sloganlar eşliğinde yapılan eylem sona erdi.