Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Zonguldak İl Sekreteri Mehmet Ali Kılınç, gençleri 19 Mayıs'ta yapacakları "Bağımsızlık Yürüyüşü"ne davet etti. Kılınç, Vergi Dairesi önünde açılan stantta yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ın gençliğin sesini duyuracağı gün olarak ifade ederek, şunları söyledi;
 "GELECEĞİMİZİ ELİMİZE ALIYORUZ, YENİ BİR TÜRKİYE KURACAĞIZ"
"Bir bağımsızlık günü var önümüzde, şimdi her birimizin elinde ve yüreğinde bağımsızlık meşaleleri yanıyor. 19 Mayıs'ta yakılacak ateşe koşuyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürüyoruz. Sen de sessiz kalma, gözlerini yumma, aramıza katıl. 19 Mayıs, gençliğin sesinin duyuracağı gündür, umudun iradeye dönüştüğü andır, tam bağımsız Türkiye'dir, gelecektir, sizin geleceğiniz Türkiye'nin geleceğidir. Geleceğiniz ve kaderinizi elinize alabiliyor musunuz? Geleceğe güvenle ve umutla bakabiliyor musunuz? Biz gençler, Türkiye'nin geleceğiyiz. Geleceğimizi elimize alıyoruz, yeni bir Türkiye kuracağız. Hayallerimizi gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz, üniversitelerimize sahip çıkacağız. Türkiye'nin bilim ocakları, öğrencilerin yaşam ve eğitim alanları olan cumhuriyet üniversitelerini sonuna kadar savunacağız. Demokratik üniversite, demokratik Türkiye'nin güvencesidir. YÖK'ün yapısı, üniversitelerin yönetim biçimi, rektörlük seçimleri demokratik ve özerk üniversite ilkesine uygun olmalı."
"EMEĞİYLE ÇALIŞIP, ÜRETİP, ONURLU BİR YAŞAM SÜRDÜRMEK İSTEYEN GENÇLERİZ"
"Öğrenciler eğitim hayatına sonuna kadar katılmalı, parasız eğitim bizim en temel hakkımızdır. Hakkımızı alacağız. Cumhuriyet Üniversiteleri, aydınlanmanın, çağdaşlaşmanın ve bilimsel eğitimin merkezleridir. Bunu değiştirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Biz emeğiyle çalışıp, üretip, onurlu bir yaşam sürdürmek isteyen gençleriz. Kendi ülkemizde, toprağımızı kendimiz işlemek, kaynaklarımızı halkımız için kullanmak istiyoruz. Doğal servetlerini vatandaşı yararına kullanan bir Türkiye'ye özlem duyuyoruz.
Tüm insanlarımızın iş imkanına kavuştuğu, halkın seferber edildiği çalışan bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Adil bir gelir paylaşımının hüküm sürdüğü, haksızlıkların ortadan kalktığı bir ülke yaratmak istiyoruz. ABD'nin açılımlarına karşı, Cumhuriyet yıkıcıları ve bölücülere karşı, özelleştirmelere karşı, yolsuzluğa ve işsizliğe karşı, Türk-Kürt kardeşliğini savunmak için gelecek sizsiniz vatanımıza sahip çıkalım. Atatürk Gençliği, 19 Mayıs'ta 'Bağımsızlık Yürüyüşü'nde buluşuyor. Ayrıca Deniz Baykal'a yapılan komplo tertiplerin devam ettiğinin görüyoruz. Bu komployu kınıyoruz."