TTK 'nın yeni ve heyecanlı patronu Burhan İnan Basın ile tanıştı.

Burhan İnan basın ile tanışma toplantısında görüşlerini açıklarken, kurumu çok iyi tanıdığını ve bu nedenle sıkıntı çekmeyeceğini vurguladı.

Rıfat Dağdelen' den boşalan TTK Genel Müdürlüğü görevine atanan Burhan İnan çalışma hayatına 1986 yılında TTK Kozlu müessese müdürlüğünde başladığını, Mühendislik görevinin yanı sıra 1997 yılında Kozlu Müessese müdürlüğüne getirildiğini ve son iki dönemdir de Bakanlık temsilcisi olarak TTK'da yönetim kurulu üyeliği yaptığını söyledi.

KURUMU İYİ  TANIYORUM
Burhan İnan TTK'nın içinden geldiğini ve kurumu ve sorunlarını çok iyi bildiğini ifade ederek "Kurum içinden geliyorum. Kurumu iyi tanıyorum. Fiziki yapısını, insan unsurunu çok iyi biliyorum. Bu yüzden sıkıntı çekileceğini sanmıyorum" dedi

İŞ GÜVENLİĞİ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
İnan. İş Güvenliği konusundaki hassasiyetini ise şu sözlerde belirtti:
"İş Güvenliği konusunda hassas yapım var. İş güvenliğine çok titiz yaklaşıyorum. Kurumda çalışan insanların canı yanmadan, gözyaşı akıtmadan üretim yapmak istiyoruz.

İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALANLAR!
Bir soruya yanıt verirken de,  TTK 'da işe gitmeden maaş alanlara göz yumulmadığını ve bundan sonra da yumulmayacağını kaydeden çiçeği burnundaki Genel Müdür "İşe gitmeden yevmiye alanların olduğuna inanmıyorum. Ama böyle bir durum tesbit edilirse kimsenin gözünün yaşına bakmam. Bu konuda İdarecilerin tedbirli olmalarını ve çalışanlarını kontrol etmelerini istiyorum. Çünkü işe gitmeden maaş alanlara asla müsamaha olmaz" şeklinde konuştu

PROMOSYONLAR ÇALIŞANLARA
İnan, Kurumun daha önce Bankalarla ile yaptığı anlaşma gereği verilen promosyonları Kurumun ihtiyaçları için harcandığını  ama bundan sonra ki yapılacak anlaşmalarda promosyonların işçi ve memura aktarılacağını ifade ederek "Yapılan anlaşma  gereği promosyonlarla kurum içi ihtiyaçlarımızı giderdik. Bundan sonra yapılacak yeni dönem anlaşmada ise promosyonlar işçi ve memurumuza aktarılacak" dedi.

SİYASET POTANSİYEL ENERJİ
Burhan İnan, Kurum içinde siyaseten atamalar yapılmasının söz konusu olmadığını, ancak siyasetin Türkiye gerçeği olduğunu, Siyaseti TTK lehine kullanacaklarını ifade ederek siyasetin potansiyel enerji olduğunu ve bu enerjiden TTK için bakanlıklarda ve ilgili dairelerde yararlanmaya çalışacaklarını dile getirdi. 
İnan şöyle dedi:
"Siyaset potansiyel bir enerjidir. Türkiye'nin bir gerçeğidir. Bakanlıklarda işlerin görülmesi için potansiyel enerjiden ebetteki yararlanılır. İstihdamın sağlanması için alt yapı çalışmaklarına devam ediyoruz. Üretimin yapması içi işine yapan teknik kadroya ihtiyacımız olur. İşini yapanlar ile bir sorunumuz olmaz. Elbette ki işini aksatanları da yerinde tutacak değiliz."