Toplu sözleşme hakkı kazanıldı, ancak grev hakkımızı bekliyoruz” Memur-Sen’e bağlı Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri ile birlikte Kozlu beldesindeki Öküşne Restoran’da kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltıya; AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, AKP Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Enerji Bir-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Zahit Borak, Enerji Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Zeki Topakkaya, Enerji Bir-Sen Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Mehmet Doğan ile birlikte Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi’ne bağlı üyeler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Musa Şekerci, kahvaltının ardından düzenlenen toplantıda yaptığı açış konuşmasında, şube olarak büyüdüklerini, 500'e yakın üye sayısıyla memurlar için güzel işler yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
Şekerci, “Enerji Bir-Sen, yine faaliyetlerindeki tutarlılığından dolayı sürekli büyüyerek 2009 yılında 12 sayıyla kaçırdığı yetkiyi 2010 yılında 10 binli sayılara ulaşarak farklı bir şekilde yetkili sendika olmuştur. Bu başarıya ulaşmada Enerji Bir-Sen Genel Başkanımız Ve Yönetim Kurulu’na, il yönetimlerine önceki yöneticilere, Enerji Bir-Sen ve Memur-Sen camiasına, kamu çalışanlarına, sendikal faaliyetlere destek veren herkese teşekkür ederiz. Sendikamız başta TTK olmak üzere Zonguldak’ın sorunlarına daima duyarlı kalmış ve daima yapıcı faaliyetlere destek olmuştur. Özellikle TTK’nın yaşaması Zonguldak’ın yaşamasıyla eşdeğer anlamı taşımaktadır” dedi.
Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul da, konuşmasında, sendikalarının, memurlar lehine yetki almasında Zonguldak Şubesi’nin önemli katkısı olduğunu ve yüzde 100'e yakın üye artışı gerçekleştiğini söyledi.
Sendikacılık açısından önemli olan ve toplu sözleşme hukukuna geçilmesi anlamına gelen referandum çalışmalarında, Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun (Memur-Sen) üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyleyen Tonbul, “Memur sendikaları 1992'de kurulmaya başlandı, 1995 yılında da yaygınlaştı. 2002'de, ilk yasanın çıkmasının ardından toplu görüşmemiz yapıldı. Yaklaşık 9 yılda 9 toplu sözleşme gerçekleştirildi. Bu sözleşmelerin bazılarında mutabakata varıldı, bazıları ise mutabakatsızlıkla sonuçlandı. Fakat, anlaşamadığımız mali konular hariç sosyal haklarda yasalarımız çıktı. Biz de işçilerde olduğu gibi örgütlenme, toplu sözleşme ve grevle ilgili yasamız olsun istiyoruz. Toplu sözleşme hakkı kazanıldı, ancak grev hakkımızı bekliyoruz” diye konuştu.
AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da, sendikaların “ideolojik saplantıda” olmamaları ve bir bütünlük içerisinde çalışmaları gerektiğini belirtti.