Ülkede emeği ile geçinen herkesin zor günler beklediğini belirten CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü, emekçi ve emekli kenti Kdz.Ereğli'nin de bu gidişten fazlasıyla etkilendiği vurgulandı. Erdemir, tersaneler, maden ocakları ve diğer iş yerlerinde hak kayıplarına, sendikasız, örgütsüz çalışmaya, işten atılmalara karşı, güvenli bir çalışma ortamı için örgütlü- örgütsüz tüm emekçilerin güçlerini birleştirmek zorunda olduğu belirtildi.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında, ülkede emeği ile geçinen herkesi zor günlerin beklediğini hatırlattı. 1 Mayıs'ın birlik, mücadele, dayanışma günü olduğunu, tüm dünya ülkelerinin emekçileri, alanlarda, meydanlarda savaşa, sömürüye, hap kayıplarına karşı, uluslar arası dayanışma bayrağını yükseltecekleri belirtilen açıklamada, Kdz. Ereğli'de yaşanan ekonomik sıkıntılara da vurgu yapıldı. Yazılı açıklama şu şekilde:

1 MAYIS KUTLANACAK
1 Mayıs tüm dünya işçilerinin Birlik- Mücadele-Dayanışma Günüdür. Bugün, tüm dünya ülkelerinin emekçileri, alanlarda, meydanlarda savaşa, sömürüye, hak kayıplarına karşı, uluslar arası dayanışma bayrağını yükseltecektir. Türkiye emekçileri de bir çok şehirde alanlara çıkarak 1 Mayıs'ı kutlayacak. Bu 1 Mayıs, ülkemizde emekçilerin çalışma ve yaşam ko-şullarının giderek zorlaştığı, geçmişte bir çok işçi kuşağının ağır bedeller ödeyerek kazandığı ekonomik-demokratik hakların yok edilmek istendiği, -özel istihdam büroları, esnek çalışma, kıdem tazminatlarını ortadan kaldırma, örgütsüz ve can güvencesiz çalışma, gibi yöntemlerle tüm çalışma düzeninin bozulmak istendiği bir dönemde kutlanıyor. Bu 1 Mayıs, işsizliğin kronikleştiği, doğalgazdan, benzine, iğneden-ipliğe gelen zamlarla tüm emekçi yoksul halk kesimlerinin, emeklilerin yaşam koşullarının zorlaştığı bir dönemde kutlanıyor.

EMEKÇİLERİN YANINDAYIZ
Ülkemizde emeği ile geçinen herkesi zor günler bekliyor. Bir emekçi ve emekli kenti olan Ereğli'de bu gidişten fazlasıyla etkileniyor. Erdemir'de, tersanelerde, maden ocaklarında ve diğer iş yerlerinde hak kayıplarına karşı, sendikasız, örgütsüz çalışmaya karşı, işten atılmalara karşı, güvenli bir çalışma ortamı için örgütlü- örgütsüz tüm emekçiler güçlerini birleştirmek zorundadır. Emeğin en yüce değer olduğuna inanan CHP, tüm gücüyle emekçilerin yanındadır ve emekçilerimizin sorunlarının çözümü için geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da üzerine düşeni yapacaktır.