Milletvekili Fazlı Erdoğan, AKP’ye katılan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’na “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, DP’den istifa ederek AKP’ye katılan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu makamında ziyaret ederken  “Partimize katılımınız için teşekkür ediyorum. Gücümüze güç kattınız” sözleri ile konuştu.
Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, AKP İl Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl genel meclisi üyeleri ve belediye meclisi üyelerinin   de eşlik ettiği ziyarette konuşan Fazlı Erdoğan,  Nevzat Çimenoğlu’nun hem doktor olarak, hem de belediye başkanı olarak ilçeye önemli hizmetler kazandırdığına işaret ederek şöyle konuştu:
“Hem sağlık sektöründe, başhekimlik döneminizde Alaplı’ya yaptığınız hizmetlerle, hem de belediye başkanlığındaki hizmetlerinizle sizi Alaplı tanıyor. Şimdi de iktidar partisi bünyesinde, Ak Parti bünyesinde sizlerle birlikte olmak bizleri de mutlu etmiştir. Siz Alaplı’nın emrinde, biz de bütün Zonguldak’ın emrinde olan insanlarız. Alaplı aynı zamanda Zonguldak’ın İstanbul ve Ankara’ya batıdan giriş ve çıkış kapısı. Bu kadar güzel bir ilçenin, bu kadar güzel bir belediye başkanının ve bu kadar güzel bir insanın bir arada olduğu Alaplı’da söyleyeceğimiz tek şey şu: Önce eğitim seviyesini daha yükseklere çıkaracağız.
BİRİNCİ SINIF KABUL ETTİK
Burada özel sektör eliyle kurulmaya çalışılan limanı en hızlı bir şekilde neticeye ulaştırmaya çalışacağız. Burada yeni bir fakülte yapılması talebini ciddi bir şekilde ele alacağız. İlçe teşkilatımızın ve belediye başkanımızın kol kola, omuz omuza olduğu zaman Alaplı’nın sorunları, eskisinden daha kolay çözülecektir. Elimizden geldiğince bu zamana kadar parti ayrımı yapmadan bize gelen talepleri birinci sınıf iş olarak kabul ettik. Bundan sonra daha fazla duyarlılık göstereceğiz. Alaplı’yı en güzel ilçe haline dönüştüreceğiz ki, yanı başında Ereğli’ye örnek olsun, devamında Zonguldak’a örnek olsun, devamında diğer ilçelere örnek olsun. “
“TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Hükümeti de öven Erdoğan,  “Böyle bir başbakana, böyle bir hükümete, böyle bir iktidara siz de katıldığınız için teşekkür ediyorum. Gücümüze güç kattınız. Bizim Alaplı’ya verecek çok güzel hizmetlerimiz olacaktır” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.
“KENDİMİZİ CAMİADAN
AYRI GÖRMÜYORDUK”
Çimenoğlu da, Erdoğan ve beraberindeki partililere teşekkür ederek, “Sayın Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan’ın bize gösterdiği teveccühe de ayrıca teşekkür ediyorum. Biz zaten kendimizi bu camiadan ayrı görmüyorduk. Sizlerin de desteği ve elbirliğiyle inşallah İlçemize hizmetlerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.
DESTEK İSTEDİ
Kredi Yurtlar Kurumu’nun Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda 500 öğrenci kapasiteli bir yurt yapmak istediğini ifade eden Nevzat Çimenoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Burada arsa problemi vardı. Hazine kendi yerini verdi, bir vatandaşın yeri vardı, orası kamulaştırıldı. Bir de 550 metrekare civarında belediyeye ait bir yer çıktı. Onu da çok acil çözülmesi gerekiyordu. Biraz önce İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanı ile görüştüm. Ortak bir çözüm bulduk. Sanıyorum yarın Belediye Meclisi toplantısında bize ait bu 500 metrekarelik yeri karşılıksız olarak Kredi Yurtlar Kurumu’na devredeceğiz. Sonra da buraya yurt yapılacak. Tepeköy’de Yetiştirme Yurdu çalışması yapılacak; yine biz Belediye olarak yerimizi vermeyi planlıyoruz. Fakülte yapılması için de, yine belediyenin bir yeri var; orayı vermeyi planlıyoruz. Belediye’nin Karşıyaka Mahallesi’nde bir yeri var; orayı da öğretmenevi olarak vermek istiyoruz. Bir de Karşıyaka Mahallesi’ne Aile Hekimliği Merkezi kazandırmak istiyoruz. Onunla ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Belediye Çaybahçesi ile Orman İşletmesi arasında kalan dolgu sahasında bir çalışma yaptık; dosyamızı hazırladık Kültür Bakanlığı’na verdik. Bu da yaklaşık 210 bin lira civarında bir proje. Kültür Bakanlığı bize bu konuda yardımcı olursa, dolgu alanının bir bölümünü bu yaz ayında halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Derin Deniz Deşarj ve Arıtma Projesi’ni İller Bankası aracılığıyla hazırladık. Projeyi İller Bankası da onayladı ve kredi için biz Çevre Bakanlığı’na kredi için müracaat ettik.  Projemiz Devlet Planlama Teşkilatı’nca da onaylandı. Bu konuda sizlerin de desteğini bekliyoruz.”
Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, 25. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne maddi ve manevi katkılarından dolayı hazırlanan;  ancak düzenlenen plaket törenine katılamadığı için verilemeyen plaketi Milletvekili Fazlı Erdoğan’a  takdim etti.