Encümen üyeliği seçimlerinde AKP ile ittifak yapan CHP'ye, "Genel merkezin bu ittifaktan haberi var mı?" diye soran DP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Yaman'a, Alaplı Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Nuri Tekin, "Ya sizin belediye olarak yaptığınız çalışmalardan genel merkezin haberi var mı?"  diye sordu.
Tekin konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Yaman'ın açıklama-larını gülerek okuduğunu belirterek,  Yaman'ın son bir yıldır Alaplı'ya hiçbir hizmet getiremediğinden dolayı konuları genele yaydığını savundu.
Tekin şunları söyledi: "Demokrat parti ilçe başkanı Sayın Mehmet Yaman'ın son günlerde basın aracılığı ile yapmış olduğu açıklamaları gülerek okumaktayım 29 Mart yerel seçimlerden bu yana geçen süre içerisinde Alaplı ve Alaplı'nın sorunları ile ilgili olarak tek bir açıklama bile yapmayan sayın yaman'ın son bir hafta içerisinde üst üste açıklamalar yapmasının Alaplı belediye encümeninin demokrat parti'nin elinden alınması ile ilgisi var mıdır diye sormak istiyorum.Son günlerde verdiği demeçler ile gazete sayfalarında boy boy resimleri yayınlanan demokrat parti ilçe başkanı sayın Mehmet Yaman'a sizlerin huzurunda birkaç soru sormak istiyorum. 29 mart yerel seçimlerinde partinize mensup olan belediye başkanı ile seçimleri kazanarak yerel iktidar olmanıza rağmen, Alaplı devlet hastanesindeki doktor sıkıntısı ile ilgili olarak neden tek bir açıklama dahi yapmadınız.
Yaptığınız açıklamalardan anladığımız kadarıyla Alaplı'yı çok seviyorsunuz. Peki son bir yıldır Alaplı'nın gelişimi ve de kalkınması için ne yaptınız.Belediye encümeni sizin partinize yani demokrat partiye mensup encümen üyelerinden oluşurken sessiz kalışınızın sebebi neydi, şimdi neden bu kadar şiddetli açıklamalar yapma gereği hissediyorsunuz?Son yapmış olduğunuz açıklamada Alaplı'da CHP  ve  AKP  arasında bir ittifak olduğundan söz ediyor be bu iddia ettiğiniz ittifaktan partilerin genel merkezlerinin haberi olup olmadığını soruyorsunuz ?. Aslında demokrat parti ilçe başkanı Sayın Mehmet Yaman'a sorulması gereken daha bir çok soru var ama biz Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatı ve belediye meclis üyeleri olarak seçildiğimiz günden bu yana Alaplı'ya hizmet etmek için çalıştık ve bundan sonrada Alaplı'nın menfaatleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yüzden gündemi daha fazla bu tür konularla meşgul etmek istemiyoruz."