Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman 9 Eylül Zaferinin ve Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş yıldönümünü kutladı.
Adıyaman, Cumhuriyet Halk Partisinin Türk siyasi tarihindeki ilk parti olarak yerini alması ve ilk Genel Başkanımızın da Büyük Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk olması bizler için her zaman büyük bir gurur ve onur kaynağı olmuştur dedi.
Konu ile ilgili Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman'ın açıklaması şu şekilde:
19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Samsun'da başlayan Kurtuluş Savaşı kahraman Türk milletinin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir milli mücadelesine sahne olmuş ve ülkesinin bağımsızlığına inanan ve esaretten kurtulma savaşımı veren bir ulusun bu azim ve kararlığının sonucu 9 Eylül 1922 günü Yunan işgal kuvvetlerinin İzmir'den denize dökülmesiyle sonuçlanmıştır. Bu nedenle 9 Eylül günü Türk İstiklal tarihinde en önemli sayfa olarak tarihteki yerini almıştır. Bu anlamda ilk olarak Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere değerli silah arkadaşlarını ve bu milli mücadelede çok zor şartlar altında canları pahasına vatan sevgisi ve bir ulus olabilme tutkusu adına şehit olan tüm Mehmetçiklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
9 Eylül tarihinin milli tarihimizdeki diğer bir önemi de 9 Eylül 1923 günü Cumhuriyet Halk Partisinin Mustafa Kemal Atatürk'ün ulu önderliğinde kurulmuş olmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisinin Türk siyasi tarihindeki ilk parti olarak yerini alması ve ilk Genel Başkanımızın da Büyük Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk olması bizler için her zaman büyük bir gurur ve onur kaynağı olmuştur.
Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren Türkiye'nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir.
Ulu önder Atatürk Gençliğe hitabesinde birinci vazifemizin Türk istiklalini ve Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek olduğunu belirtmiş, Ayrıca istikbalde dahi bizi bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhili ve harici bedbahtlarımızın olacağını belirtmiştir. Yine ulu önder memleket dâhilinde iktidara sahip olanların gaflet ve dalalet içerisinde bulunabileceklerini belirterek bize önemli bir uyarıda bulunmuşlardır. Bu hitabeyi bir emir telakki ederek, CHP olarak bu bilinç ve duyarlılık içerisinde olduğumuzu ve her zaman Atamıza bu konuda ant içtiğimizi ve muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda halen mevcut olduğunu belirtiyor, herkesin demokrasi içerisinde özgürce yaşadığı, baskılardan uzak sevgi ve barışın hakim olduğu bir Türkiye dileğiyle saygılarımı sunar, 9 Eylül zaferini ve Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 89. yıl dönümünü kutluyorum.