Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, beraberinde İl Başkanı Osman Yayla ve partililerle birlikte Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i makamında ziyaret etti.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasının damgasını vurduğu ziyarette, Milletvekili Ali Koçal, olayın Deniz Baykal'ın şahsına olmadığını, tamamen CHP'ye ve CHP'nin temsil ettiği laik, Atatürkçü düşünceye karşı düzenlendiğini söyledi. Olayı 'komplo' olarak niteleyen Koçal, ziyarette şöyle dedi:
"Mevcut iktidar kendi siyasi görüşünü ülkenin her yanında dizayn etmekte ve bunu tüm kamu kurum kuruluşlarında örgütlenmek suretiyle yaymayı hedeflemektedir. Kendileri için tek tehlike Cumhuriyet Halk Partisi olduğundan, partimizi ve rejimi böyle yollardan çökertmeye çalışmaktadırlar. Ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütleri, belde örgütleri, kadın kolları, gençlik kollarıyla dimdik ayakta ve Deniz Baykal'ın yanındadır."
Belediye Başkanı İsmail Eşref de benzer düşünceleri ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:
"Ülkede güven ortamı tamamen ortadan kalkmış, herkes birbirinden şüphelenir hale gelmiştir. Şu anda burada biz bile izleniyor, dinleniyor olabiliriz. Ama bu süreç bu şekilde devam etmeyecektir. Milletvekilimiz Ali Koçal'ın konuya ilişkin görüşlerine aynen katılıyorum. Nitekim Genel Başkanımız Deniz Baykal'a yazdığım mektupta da bu duygu ve düşüncelerimi dile getirdim."
Başkan Eşref daha sonra Deniz Baykal'a yazmış olduğu mektubu okudu.