Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, Kütahya'daki öğretmene saldırıyı ve Gaziantep'teki doktora saldırıyı kınadı.
Geçtiğimiz günlerde Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni ve Türk Eğitim-Sen üyesi Hakan Gülhan öğrencisi tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. Bu olayı protesto eden Bacıoğlu, kamu çalışanlarının güvenliğinin tehlikede olduğunu ifade etti. Bacıoğlu, şöyle konuştu;
Görevleri başında sonu ölümle sonuçlanabilen saldırılara uğrayan kamu çalışanlarının, güvenliği tehlikede… Yetkililer ise, bu duruma göz yummaya ve gerekli tedbirleri almamaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün, Kütahya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni ve Türk Eğitim-Sen üyesi Hakan Gülhan bir öğrencisinin saldırısı sonucu ağır yaralamıştır. Olayda bıçakla saldıran T.D., memur arkadaşımızı kalbine yakın noktadan bıçaklayarak ağır yaralamıştır. Çok şükür ki hayati tehlikeyi atlatan öğretmenimizin sağlık durumu iyiye doğru gitmektedir.
KAMU ÇALIŞANLARININ UĞRADIĞI
SALDIRILAR YENİ DEĞİL
Gaziantep'teki doktor cinayetine de değinen Bacıoğlu, yaşanan bu sözlü şiddet ve saldırıların nereye kadar uzandığını gözler önüne serdiğini ifade etti. Bacıoğlu şöyle devam etti; Gaziantep'te Türk Sağlık-Sen üyesi olan Dr.Ersin Arslan o kadar şanslı değildi. Arslan, gencecik yaşta servisteki odasında bir hasta yakını tarafından katledilmiş ve maalesef kurtulma şansı olmamıştır. Yaşanan bu vahim olay, sözlü şiddet ve saldırıların nereye kadar uzandığını gözler önüne sermektedir. Görevlerini yerine getirmeye çalışırken kamu çalışanlarının uğradığı saldırılar yeni değil. Bu yaşanan olaylar da ilk değil. Eğer yeterli tedbir alınmaz ise bu saldırılar yaşanmaya devam edecektir. Hükümetin gözünü açması ve kamu çalışanlarının görevleri başındayken güvenliklerini sağlamaları için daha ne kadar ölüm gerekmektedir? Hz.Ali (RA) tarafından bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum sözü hatırlanmalı ve öğrencisi tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan bir öğretmenin ya da canımızı emanet ettiğimiz doktorlarımızın hasta yakınları tarafından öldürmeye kadar varan saldırılarını iyi analiz etmeliyiz. Uyarılara rağmen gerekli önlemi almayan yetkililer, saldırıların nedenini araştırmadığı ve gerekli tedbirleri almadığı sürece ölümlerin ve saldırıların sorumlusu olmaktan kurtulamayacaklardır. Türkiye Kamu-Sen olarak hükümetin uyarılarımıza kulak vermesini istiyor, yaşanan bu saldırıları da şiddetle kınıyor, bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.