AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, partililerle beraber düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli, Tanıtım ve Medya Başkanı İsmail Öztürk ve partililerle basın toplantısı düzenledi. Teşkilat çalışmalarının sürdüğünü anlatan Uçar, Zonguldak'a güzel hizmetler yaptıklarını söyledi. Uçar, basın toplantısında şunları kaydetti:
"Yaz dönemine girdik. Bütün teşkilat aktif şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Halkımızla kaynaşıyoruz. Milletvekillerimizle birlikte merkezi hükümetimizin bölgemizin daha rantabl hale getirilmesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Sadece Zonguldak penceresinden bakılarak olaylar yargılanıyor ve sorgulanıyor. Açıkçası diğer illerimizle Zonguldak'ın mukayese edilmesini rica ediyoruz. Eleştirilere maruz kalıyoruz. Zonguldak'a yapılan yatırımlar ciddi yatırımlardır. Zonguldak'ta tüm alanlarda çok güzel hizmetler yapılıyor. Sağlık Bakanımızın Zonguldak ziyaretinde Ereğli, Devrek ve Çaycuma'da yapılacak hastanelerimiz ile ilgili toplantı neticesinde 2 aylık dönemde Valimizin çalışmaları oldu. Zonguldak il ve ilçeleriyle modern hastanelerin yapılması ile ilgili iyi bir mesafe almış durumdayız. Kdz. Ereğli-Zonguldak arasındaki yolda bir takım kaymalar oldu.
Coğrafi konum itibariyle fiziksel konum itibariyle kaymalar oldu. Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde buradaki yolun yüzde 30 artırımıyla Ilıksu'ya kadar olan bölümün 2010 yılına kadar bitirilmesi kararlaştırıldı. Zonguldak-İstanbul, Zonguldak-Ankara bağlantısı ulaşım anlamında 2010 yılında önemli mesafeler almış olacak. Bölgemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki özellikle TTK'nın rehabilitasyonu süreci devam ediyor. Bu anlamda daha önce üretim anlamında aldığımız 5 bine yakın işçimizden TTK'nın ayakta kalması, verimli bir kurum haline getirilmesi için çok önemli bir çalışma yapıldı. TTK'ya teknik eleman alımı için vekillerimizle birlikte Hazine'den onay çıkması için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu konuda da iyi bir mesafe almış durumdayız."
Önümüzdeki ay sürecinde Zonguldak'ta Ulaştırma ve Enerji Bakanı'nı davet ettiklerini dile getiren Uçar, şöyle devam etti:
"Çatalağzı bölgemize yapılan enerji santralinin bir ünitesinin deneme aşamasında olması diğer ünitelerin de 2010 yılı sonuna kadar bitecek olması bölgemiz açısından gerçekten çok önemli gelişmedir.
İlgili bakanlarımızın Zonguldak' gelerek sorunları yerinde görerek yatırımlarda daha cömert davranması sağlıklı olacaktır. Ulaştırma Bakanımızı Zonguldak'a davet ettik. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Kütahya programının ardından Zonguldak'ta program yapacak."