'Vatandaş hak arıyor' başlığı ile geçtiğimiz gün gazetemizde ve internet sitemizde Alaplı'da yağmur sonrasında taşar logar ve kanalizasyonlar için başvurdukları Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün'ün telefonu yüzlerine kapatmasına tepki gösteren vatandaşların valiliğe şikayette bulunduğunu yayımlamıştık.
Bu haberimiz üzerine cevap metni gönderen Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, haberi şaşkınlıkla karşıladığını ifade ederek, haberin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.
Çimenoğlu'nun cevap metni şu şekilde:
08.12.2012 tarihli Önder gazetesinde çıkan vatandaş hak arıyor başlıklı haberde, İlçemiz Yeni Siteler Mahallesi Elit Sitesi sakinlerinin aşırı yağmur nedeniyle kanalizasyonlarının taştığı ve Belediyenin ilgilenmediği  şeklindeki şikayetlerini şaşkınlıkla karşıladığımızı ifade etmek istiyorum.
Şöyle ki: Site şeklindeki yerleşim alanları içinde kalan rögar ve kanalların tıkanması tamamen o sitenin kendi sorumluluğunda ve kendileri tarafından yapılan bir imalattır. Belediyemiz sadece ana hatlardan sorumludur. Adı geçen sitede de durum böyledir. Şikayet konusu olan sorun, sitenin sorumluluğu altındadır. Belediyemiz sorumluluğunda bulunan ana hatta herhangi bir problem yoktur. Bu tür, site ve apartmanların sorumluluğu altında bulunan kanalizasyon arızalarına, Belediye Meclisi kararıyla belirlenen ücretin yatırılması ve talep edilmesi şartıyla gerekli hizmet verilmektedir. Adı geçen sitenin kanalizasyon ve rögarlarının taşmasının kesinlikle yağmur suyuyla ilgisi yoktur. Nitekim, daha önce de bu sitede benzer sorunlar yaşanmış, belirtilen şartlar dahilinde Belediyemizce gereken hizmet verilmiştir.
Şunu ifade etmek isterim ki; Alaplı Belediyesi olarak yollar ve yağmur sularıyla ilgili yaşanan sorunlar üzerinde titizlikle duruyoruz. Ticaret ev Sanayi Odası önü, Emniyet Müdürlüğü binası önü, Kadınlar Pazarı , Belediye binası önü ve PTT binası önü olmak üzere belli noktaları sürekli su basıyordu. Yaptığımız yağmur suyu kanalları ve yol çalışmaları ile artık İlçemizde yağmur suyu baskınları yaşanmamaktadır. Adı geçen site tarafından sorunun çözümünün talep edildiği günde, çalışmalar başka noktalarda devam ediyordu ve daha önce randevu verilen yerlerin sorununun çözümü için çalışılıyordu. Bu noktalardaki sorunların çözümünün ardından, Elit Sitesi'ne 16 saat sonra gidilerek sorunları çözülmüştür. Site sakinlerine, sitelerinde sık sık yaşanan bu sorunla karşılaşmamaları için, site içindeki kanallarını gözden geçirmeleri ve uygun şekilde kullanmaları tavsiye edilmiştir.