Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bazı basın-yayın organlarında çıkan haberlere tepki gösterdi

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Soğuksu semtinde yer alan halk pazarının yoğun kar nedeniyle uzay çatısının çökmesi sonucu meydana gelen kazayla ilgili büyük üzüntü duyduğunu, hayatını kaybeden iki vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlara ise acil şifalar diledi.
Başkan Akdemir, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin eleştiri yapmak için yapıldığını, tam olarak bilgi sahibi olunmadan yazılan haberlerin yıpratma amaçlı gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Akdemir şunları kaydetti;
Zonguldak'ı etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle, hiç ara vermeden kar çalışmalarını sürdürüyoruz. Hem yayaların, hem de sürücülerin mağdur olmaması için yoğun çaba harcıyoruz. Özellikle hastane yollarımızı açık tutmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Tuzlama çalışmalarımız da devam ediyor. Zonguldak'ımızın coğrafi konumu, kar yağışının yoğunluğu, iki greyderimizin arıza yapması ile çalışmalarımızı daha da artırma yoluna girdik. Pazaryerinde meydana gelen acı olay keşke hiç yaşanmasaydı. Bazı basın yayın organlarında yer alan haberler eleştiri ve yıpratma amaçlı yapılıyor. Kim nasıl eleştiri yaparsa yapsın, ben Zonguldak halkı için gece-gündüz durmadan çalışmaya devam edeceğim. Tarifi imkânsız bir üzüntü içerisindeyim. En yakın zamanda pazaryerindeki enkazı kaldıracağız. Pazarcı esnafımıza ve Zonguldak halkına geçmiş olsun diyorum.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise, beraberinde CHP İl Başkanı Tümer Peker ile birlikte Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i makamında ziyaret ederek, yaşanan kazadan ötürü geçmiş olsun dileklerini iletti. Köktürk, Zonguldak'ın Soğuksu semtinde kapalı pazaryerinin çökmesi sonucu iki yurttaşımızın yaşamını yitirmesi ve pek çok yurttaşımızın yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Yaşamını yitiren yurttaşlarımızın ailelerinin acılarını yürekten paylaşıyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum dedi. Milletvekili Köktürk, ardından hastanede tedavi altında bulunan yaralıları da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.