DSP Zonguldak İl Başkanı Nurhan Başoğlu, 'Bu millet ayağa kalkarsa?' başlığı altında yaptığı yazılı açıklamasında, siyasetin seviyesinin son günlerde iyice irtifa kaybettiğini vurguladı.
Başoğlu, "İktidar partisinin de ana muhalefet partisinin de 'kayıkçı kavgası' görüntüsündeki atışmaları artık kabul edilemez noktaya gelmiştir.'Kürt açılımı' diye başlayıp,'Demokratik açılım' şeklinde topluma dayatılmak istenen ayrıştırma projeleri yeterince tedirginlik ve infiale sebep olmaktadır" dedi. Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"Siyasetin seviyesi son günlerde iyice irtifa kaybetti. İktidar partisinin de ana muhalefet partisinin de 'kayıkçı kavgası' görüntüsündeki atışmaları artık kabul edilemez noktaya gelmiştir.
'Kürt açılımı' diye başlayıp, 'Demokratik açılım' şeklinde topluma dayatılmak istenen ayrıştırma projeleri yeterince tedirginlik ve infiale sebep olmaktadır. Ekonomik krizin ağırlığı altında her geçen gün daha da fazla inleyen millet, televizyonlarda "Hacivat-Karagöz" diyalogu izliyor. Sayın Başbakan, Atatürk'ün mezarından kalkmasından medet umarken Sayın Baykal da Hz.Ömer'in mezarından kalktığında neler olabileceğinden dem vuruyor. Bu tam anlamıyla trajikomik bir durumdur. Başbakan'ı da ana muhalefet partisi liderini de ülkenin gerçek gündemine dönmeye davet ediyorum.
Siz bırakın Atatürk'ün ya da Hz.Ömer'in mezarından kalkmasını.Eğer bu millet ayağa kalkarsa o zaman görürsünüz dünyanın kaç bucak olduğunu!"