Cumhuriyet Güçbirliği Zonguldak Adayı Mehmet Akkaya “Bunlar haçlı kömürünün dostu, Zonguldak kömürünün düşmanıdır” diye seslendi.

 

Zonguldak’ta da Cumhuriyet Güçbirliği’nin milletvekili adayı var. Milletvekili adayı Mehmet Akkaya; “Zonguldak hızla batağa doğru sürükleniyor” başlıklı açıklamasında yöre halkına şöyle seslendi:  

“Zonguldak kömürünün tam 1.3 milyar tonu rezervi ve 180 yıl boyunca üretim kapasitesi var. Ülkemizin kömür ihtiyacı yıllık ortalama 25 milyon ton olmasına rağmen, 1.9 milyon ton kömür üretildi.

Madende çalışanların sayısı, 1990’da 34.349 iken, 2010 yılında 11.067’ye düşürüldü.

Demir Çelik fabrikalarımızda ithal kömür kullanılıyor, Kömür kenti Zonguldak, ithal kömürün işgaline uğradı. Zonguldak’ın üretim kapasitesi her yıl düşürüldü ve Zonguldak sokakları işsizle doldu.

Bu felakete gidişin sorumluları, Erdemir’den ve Demir Çelik Fabrikalarımızdan yerli kömürü kovarak, yabancı kömür şirketlerine kazanç sağlayanlardır.

Bunlar, Zonguldak ilinde bile yerli kömür yerine, ithal kömürü hem de suç işleyerek kaçak olarak sokanlar ve buna göz yumanlarıdır.

Bunlar ulusal maden sektörümüze düşmandır.

Bunlar, ERDEMİR’i satan, demir çelik sektörünü yabancılara teslim etmek isteyenlerdir.

Bunlar, oy uğruna, Zonguldak kömürünü bedava dağıtan ama kuruma borcunu ödemeyenlerdir.

Bunlar, kamu işçisine de düşmandır ve köleliği savunucuyorlar.

Bunlar, esnek çalışmayı ve taşeron sistemini yayarak, emekçileri taşeron cehennemine, sendikasız, sigortasız ve asgari ücretle çalışmaya terk edenlerdir.

Yıllardır hükümetler değişti, peki değişen nedir?

Bunlar, tarımı ve hayvancılığımızı yıktılar, işsiz sayısını 6 milyona çıkardılar ve çalışanları köleleştiriyorlar.

Bunların hepsi özelleştirmecidir.

Bunlar yerli fabrikalara, Atatürk’ün kurduğu tüten bacalara karşıdır.

Bunlar, insan sağlığını bile satılığa çıkaran, emekliyi açlığa mahkum edenlerdir.

Bunlar Uzun Mehmetlerin değil, Conilerin ve Hansların temsilcisidir.

Bunlar, dünyanın en büyük fındık üreticisi olan ülkemizde, fındık üreticisini yok etmek isteyenlerdir.

Bunu fark etmezsen, kaderin değişmeyecektir.

Çünkü bunlar, Atatürkçü ve Türkiyeci değildir.

Kurtuluş Savaşının şehitlerine ihanet edenlerdir. Amerikancı ve Avrupacıdırlar.

Bunların hepsi de NATO’cudur, Haçlı haydutların emrine girdiler.

Bunlar, haçlılar için, Müslüman Afganistan’ın, Irak’ın ve Libya’nın işgal edilmesine ve Müslümanların katledilmesine destek olanlardır.

Amerika’nın emriyle ordumuza ve vatanseverlere, akla gelmedik tezgahlar kuruyor, olmadık yalan ve iftiralarla saldırıyorlar.

Zonguldak’ın vatanseverleri, seni ve ülkeyi kurtaracak olan Atatürkçülüktür. Cumhuriyet Güçbirliği’nin tam bağımsızlık mücadelesidir. Atatürkçü, halkçı, devletçi, devrimci ve laik Cumhuriyeti yeniden inşa etme programıdır.

Cumhuriyet Güçbirliği’nin 31 seçim bölgesindeki bağımsız adayları, mecliste, vatanın bütünlüğünün ve ülkenin bağımsızlığının, halkçı, devletçi, devrimci ve laik cumhuriyetin yılmaz savunucusu olacaktır.

Cumhuriyet Güçbirliği’nin adayları mecliste, madenlerimizi, fabrikalarımızı, fındığımızı, tarımımızı, emekçileri, esnafımızı kararlılıkla savunacaktır.

Sendikasız ve sigortasız kölece çalışmanın son bulması, insanlık koşullarında çalışma düzeni için,

Oyunu Cumhuriyet Güçbirliği’nin bağımsız adaylarına ver.Oyunu Cumhuriyet Güçbirliği’nin Zonguldak’taki bağımsız adayı Mehmet Akkaya’ya ver.”