Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Kongresinden galibiyetle ayrılan Hayrettin Kartal, kongre sonucunu değerlendirdi.

Bu kongrenin diğer kongrelerden çok daha farklı ve uzun süre hafızalardan silinemeyecek kadar heyecanlı geçtiğini belirten Kartal şunları söyledi:

AKP KONGREYİ YAPAMADI

Son ana kadar sonucun belli olmadığı, başa baş geçen bir seçim oldu. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi açısından bu kongre çok önemliydi. AKP iktidar partisi olmasına rağmen 2 adaylı bir yarışta Ereğli İlçe Kongresini iptal etmek, ertelemek durumunda kaldı, diğer siyasi partilerde de kongre yapılamama sıkıntıları çekilirken Cumhuriyet Halk Partisi 2 aday ile bir demokrasi şöleni havasında bir kongre gerçekleştirdi. Hafızalardan silinmeyecek bir kongre oldu.

MESAJLARI VEREBİLDİĞİMİZE İNANIYORUZ

Biz parti tabanımıza partililerimizin bizden beklediği mesajları verebildiğimize inanıyoruz. Bu delege bize inandığı için böyle bir tablonun çıktığına inanıyorum. Yaşar arkadaşımın da bu partide büyük emekleri var, zaten 4 yıl bir ekip içerisinde çalışmıştık, bundan sonraki süreçte de birlikte çalışacağımızı umuyorum. Tabi burada şu gerçeği de görmek gerekir ki Ereğli'de sıkıntılar vardır, kamuoyu da bilmektedir. Bu sıkıntıları biran önce aşıp Ereğli'de yeni bir sayfa açmak gerekiyordu biz bu amaçla yola çıktık. Yönetimdeki isimler partimizin içerisinde olan isimler ama eski yönetimdeki arkadaşlarımız yok. Çok deneyimli arkadaşlarımız var. Sanırım genel seçimleri 6 ay öne çekme durumu var 2013'de bu olabilir, seçime şimdiden hazırlanacağız.