BBP Kdz. Ereğli Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu yazılı bir açıklama yaparak, Hakkari'de şehit düşen askerlerimizin acını paylaşırken şöyle dedi:

"Ülkeyi bugüne kadar yöneten tüm iktidarlar, terörü yok edeceğiz vaadi ile gelmiş ama terör olayları karşısında hamasetten öte bir icraat ortaya koyamamıştır. Terörün amacı ve hedefi; askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi, emniyet güçlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit ederek ülkemizi ekonomik açıdan güçsüzleştirmek, bölgesinde etkisini azaltmak, dış ilişkilerde zayıflatmak ve en önemlisi kardeşi kardeşe düşman ederek, bir kardeş kavgası  çıkartmaktır.

Özel yetiştirilmiş,donanımlı,tecrübeli,iklim ve arazi şartlarına uygun eğitim almış yetişmiş terör timleriyle bu kana son verilmesi, milletimizi canından bezdiren terör belasının iç ve dış desteklerinin yok edilmesi en öncelikli meseledir. 

İnanıyoruz ki Türk milleti ve Türk ordusu bunun üstesinden gelecek güç ve kararlılığa  ve iradeye sahiptir.Terörle topyekün mücadele için yeni eylem planı mutlaka oluşturulmalı iç ve dış mihraklarada gerekli dersin mutlaka verilmesi şarttır. Hainler şunu bilsinlerki bu milletin kurtuluş savaşından, Çanakkaleden, Dumlupınardan kalma cesaret ve kararlılığı üzerindeki sabır taşı çatlamıştır. Bu vatan hain pusular kurularak kazanılmadı, göğüs göğüse çarpışmalarda tarih Türk Milletinin kahramanlık sayfalarıyla doludur..

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ,Şehitlerimizin asil ve vakur duruşlu ailelerine  başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza yüce rabbimizden kendilerine acil şifalar vermesi için dua ediyoruz."