Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Köktürk, Öğretmenlik mesleğine verilecek olan değerin artması, mesleğin sorunlarının çözülmesi, insanca yaşayabilme kaygıları azalması, sadece öğretmenlerimizin sorunlarının çözülmesi değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğine yönelik kaygıların da azalması anlamına gelmektedir dedi.
Öğretmenlere özlük haklarının yanında hak ettikleri itibarın da verilmesi gerektiğini ifade eden Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
İLO ile UNESCO'nun öğretmenlerin toplumsal statülerine ilişkin ortak belgeyi kabul ettiği, 5 Ekim 1966 tarihinden beri her yıl 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız.
Toplumsal geleceğimiz olan çocuklarımızın yaşama hazırlanmasında büyük emeği geçen öğretmenlerimize, özlük haklarının yanında hak ettikleri itibarın da verilmesi gerekmektedir. Öğretmenlik mesleğine verilecek olan değerin artması, mesleğin sorunlarının çözülmesi, insanca yaşayabilme kaygıları azalması, sadece öğretmenlerimizin sorunlarının çözülmesi değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğine yönelik kaygıların da azalması anlamına gelmektedir. 
Bu nedenlerle; öğretmenlerimize, insanca yaşayabilecekleri çalışma ve yaşama koşullarının sağlandığı,  başta maaşları olmak üzere mesleki ve özlük haklarının insan onuruna yaraşır bir düzeye getirildiği, tüm dünyada olduğu gibi hak ettikleri ilgi, saygı, sağlık güvencesi, sosyal haklar v.b. gibi hakların tam olarak sağlandığı ve eğitimin siyasal iktidarın politikalarına göre değil, aklın, bilimin, çağdaşlığın gerektirdiği programlara göre şekillendirildiği günler dileyerek, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutluyor, ülkemizin geleceğini aydınlatma savaşımı veren tüm öğretmenlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.