Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Çay, yazılı açıklamasında, Tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirilen Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım dedi.

Açıklama şu şekilde:

 

"Tarihin her devrinde Türk kadını, devletimizin odak noktasında yer almıştır. Takdir edilecek fedakarlıklar ortaya koymuştur. Kurtuluş Savaşı'mızda cephe gerisinin kahramanı,  İstiklal Savaşı'nda canını ortaya koyan kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Kadınlarımız, üstlendikleri misyonu hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş; modern ve çağdaş Türkiye'nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.

Modern yaşamda kadının yerinin ve kimliğinin hak ettiği yerde olmasına yönelik çalışmalar Yüce Önder Atatürk ile başlamıştır. Mustafa Kemal ATATÜRK,  Avrupa'nın en köklü demokrasilerinden Fransa, İtalya ve İsviçre'den önce kadınlara, Seçme ve Seçilme hakkını vermiştir ve Türk kadını, yaşamın her alanında kendisini göstermeye başlamıştır.

Bu vesileyle tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanan Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutlar, saygılar sunarım.