Afyonkarahisar'da meydana gelen mühimmat deposu patlamasında şehit olan 25 askerden birisi olan Alaplılı Mücahit Coşkun'un kimlik tespiti yapılamadı. Taziye ziyareti için köye giden protokol üyeleri ve askeri erkân anne veya babadan kan örneği alınarak Ankara'ya gönderileceği belirtildi. Baba Coşkun, 'İhmali olanlar araştırılmazsa hakkımı helal etmiyorum' dedi.

Afyonkarahisar'da ki mühimmat deposunda yaşanan patlama sonrası yapılan yoklamaya katılmayan Mücahit Coşkun'un (26) ailesine Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Karadeniz bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş taziye ziyaretinde bulundu. 

KİMLİK TESPİTİ YAPILACAK

Yaşanan üzücü veren olayın Türkiye'yi yasa boğduğunu söyleyen Alaplı Kaymakamı Yıldıra Malğaç, Mücahit Coşkun'un DNA testi için anne veya babadan kan örneği alınarak en hızlı şekilde Ankara'ya göndereceklerini ve kimlik tespitinin yapılacağını söyledi.

İKİ ELİM YAKALARINDA OLACAK

4 kardeş olan Mücahit Coşkun'un babası Şeref Coşkun, yaşanan olayda ihmali olanlardan ahrette yakasına yapışacaklarını ve hakkını helal etmediğini söyledi. Baba Coşkun, 'Şehitlik mertebesi en şerefli mertebedir. Ancak bu yaşana olayda ihmal varsa ve yetkililer bu olayın üzerine gitmezlerse onlara hakkımı helal etmiyorum. Ahirette iki elim yakalarında olacak' dedi. 

AFYONA GİDELİ DAHA BİR HAFTA OLMADI

Kısa dönem askerlik görevi için 12 Ağustos'ta Samsun'da acemi birliği görevini tamamladıktan sonra Dağıtım iznine gelen ve 2 Eylül' de ailesi ve yakınları tarafından Usta birliği Afyonkarahisar'a gönderilen Mücahit Coşkun, usta birliğine teslim olmadan önce son mesajını teyzesinin oğlu Hureyre Yılmaz' a göndermiş. Coşkun mesajında Selamünaleyküm. Afyon'dayım. Birazdan teslim olacağım. Telefonu kapatıp arkadaşa bırakacağım. Allaha emanet olun. Dua edin inşallah sözlerine yer vermiş. Mesajı alan Hureyre Yılmaz Uğurlarken indiğinde bize haber vermesini istemiştik. Bana mesaj atmış. Son yazdıkları bunlar oldu dedi. Mücahit Coşkun'un abisi Yahya Coşkun, kardeşinin Birliğine teslim olduktan sonra 2 sene önce evlendiği eşi Elif Coşkun'u aradığını ve mühimmat deposunda düzenleme yaptığını söylediğini ifade etti. Ağabey Coşkun, babasının dediklerini tekrarlayarak ihmal olup ta olayın üzerine gitmeyenlerden haklarını helal etmeyeceklerini söyledi.

Köyde baba Şeref Coşkun ve aile yakınlarıyla görüşen Protokol ve Askeri Erkan daha sonra köyden ayrıldı.