Zonguldak'ta Fevkani köprü üstü, Gazipaşa Caddesi ve Acılık Sanayi girişi önünde sıklıkla yaşanan otomobil parkı sorunu, vatandaşları karşı karşıya getirdi.

Acılık sanayi giriş kısmındaki iş yerlerinin önüne otomobillerin park edilmesinin bir esnaf tarafından şikâyet edilmesi üzerine Trafik polisleri, park yasağının bulunduğu güzergâhta park kontrolü yaptı. Trafik ekipleri, "Trafik birimimize sürekli gelen şikâyet üzerine Acılık sanayi girişi güzergâhında park kontrolü yaptık. 61. maddenin 1-A bendine göre 'park yapılmaz' uyarı levhasına rağmen park halinde bulunan araçlara 62 TL ceza kesildi. Ancak bu konuda ihbarda bulunan esnafın da yol güzergâhına kamyonetini usulsüz park ettiğini gördük. Kendisini de uyardık."dedi.
Dershane, oto yıkama, yedek parça bayileri ve lokanta gibi işletme sahipleri ise aynı kişi tarafından sürekli araç parkı yüzünden haksız şikâyete maruz kaldıklarını belirterek, "Bizler birlik olup bu konudaki yanlışlığın giderilmesi için ilgili kurumlara başvuracağız.
Hakkımızı hukuki yönden arayacağız. Kendi dükkânımızın önüne aracımızı park ettiğimiz için bizi ihbar edenler, önce kendi kamyonlarını buraya park etmesinler. Burada trafiği aksatacak otomobil parkı söz konu-su değil; ancak şikayet edenlerin ağır tonajlı kamyonları geldiği zaman burada tıkanma oluyor" diye tepki gösterdi.